Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Одеса

Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів у м. Одеса

 27 червня 2015 року в м. Одеса відбувся семінар з підвищення кваліфікації адвокатів, організований Національною асоціацією адвокатів України та Радою адвокатів Одеської області. Семінар відвідало понад 450 адвокатів з Одеси та Одеської області.

На семінарі обговорювалася низка актуальних для адвокатів питань, доповідачами по яких виступили сертифіковані експерти НААУ: судді, адвокати та науковці. Так, суддя Верховного суду України, заслужений юрист України Василь Гуменюк висвітлив у своїй доповіді окремі питання застосування цивільного законодавства через призму відповідної практики Європейського суду з прав людини, а суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталя Марчук обговорила в своєму виступі проблемні питання підготовчого засідання суду, а також питання стандартів доказування.

Адвокат Олександр Дроздов - к.ю.н., Голова Науково-консультативної ради НААУ, член Ради адвокатів України – оглянув у своїй доповіді останню практику Європейського суду з прав людини у рішеннях проти України, а адвокат Олена Сібільова висвітлила питання заочного розгляду справи (процесуальні колізії та проблеми практики).

Як і на інших семінарах НААУ, до програми семінару в Одесі було традиційно включено питання адвокатської етики. Так, адвокат Йосип Бронз - Голова Ради адвокатів Одеської області, заслужений юрист України - виступив з надзвичайно цікавою доповіддю з питань взаємовідносин між адвокатами, з клієнтами та судом. На семінарі НААУ також виступила з лекцією Ірина Василик (к.і.н., доцент, керівник Науково-методичного центру досліджень адвокатури і права при НААУ, керівник Проекту «Історія адвокатури України»), яка розкрила найбільш важливі етапи розвитку української адвокатури.

Семінар, який проходив в інтерактивному форматі, викликав значний інтерес з боку учасників та жваву дискусію між учасниками й експертами-доповідачами. По завершенню семінару всі його учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

3469