Заява НААУ щодо неетичної поведінки директора Координаційного центру з надання правової допомоги

Заява НААУ щодо неетичної поведінки директора Координаційного центру з надання правової допомоги

НААУ звертається до всіх адвокатів України, керівників органів адвокатського самоврядування, Міністра Юстиції України та всіх зацікавлених осіб із заявою щодо неприпустимості публічних висловлювань адвоката, директора Координаційного центру з надання правової допомоги, які руйнують повагу суспільства до інституту адвокатури в державі.

15 червня 2015 року в приміщенні Верховного Суду України відбулася Конференція на тему: «Судова реформа: стратегічне планування та подальші кроки», на якій директор Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги виступив із доповіддю «Адвокатура та безоплатна правова допомога: шляхи реформування» та поширив інформацією, яка не відповідає дійсності і містить ознаки неповаги до професії адвоката України її сутності та громадського призначення. Із матеріалами можна ознайомитись нижче.

Крім того на сайті Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги розміщено таку інформацію.

Свідоме поширення директором Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги Міністерства Юстиції України думки про нібито неспроможність сучасної адвокатури України здійснювати заходи по наданню безоплатної правової допомоги населенню має на меті створення контрольованої державної адвокатури та знищення її незалежності. Існування в Україні незалежної, самоврядної адвокатури було однією із обов’язкових умов для прийняття України до Ради Європи та укладення угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Просимо адвокатів прийняти дану інформацію до відома, обговорити її із колегами на місцях та висловити свою активну позицію.

ФРАГМЕНТ ДОПОВІДІ ВИШНЕВСЬКОГО А.В.

1939