30.06.15 відбулось чергове засідання Комітету захисту прав адвокатів

30.06.15 відбулось чергове засідання Комітету захисту прав адвокатів

 КОМІТЕТ ЗАХИСТУ ПРАВ АДВОКАТІВ ТА ГАРАНТІЙ АДВОКАТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРИ РАДІ АДВОКАТІВ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

30 червня 2015 року о 16-00 год. відбулось чергове засідання Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при Раді адвокатів Харківської області, за адресою м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд. 9 (Рада адвокатів Харківської області).
У засіданні взяли участь члени Комітету: адвокати та помічники адвокатів.
На засіданні у межах порядку денного було розглянуто заяви шести осіб, які виявили бажання бути членами Комітету. Так, рішенням Комітету до його складу було прийнято п’ятьох адвокатів та одного помічника адвоката.

Крім того, членам Комітету, які мали бажання отримати посвідчення члена Комітету, такі посвідчення були вручені.

Комітетом було розглянуто три заяви та одне повідомлення адвокатів щодо порушення їхніх професійних прав та гарантій адвокатської діяльності.
За результатом розгляду всіх звернень були прийняті рішення, копії яких отримають заявники.

Окрім питань порядку денного Головою Комітету Морозом С.В. була представлена пам'ятка для адвокатів на випадок перешкоджання правомірній професійній діяльності. Всі присутні на засіданні мали можливість отримати декілька примірників пам’ятки для себе та колег.

Враховуючи те, що від самого початку роботи Комітету, кількість звернень адвокатів м. Харкова та Харківської області про порушення їхніх прав збільшується, члени Комітету обговорили та прийняли одностайне рішення про створення реєстру обліку звернень адвокатів із заявами про порушення їхніх прав та гарантій адвокатської діяльності з метою фіксації, збору та подальшого аналізу таких заяв. Члени Комітету висловили думку стосовно необхідності подальшої статистичної обробки вказаних даних. Всі матеріали було вирішено передати до роботи в нормативно-аналітичну секцію Комітету.

1285