1 і 2 червня 2013 року відбувся дводенний науково-практичний семінар-тренінг.

1 і 2 червня 2013 року відбувся дводенний науково-практичний семінар-тренінг.
1 і 2 червня 2013 року відбувся дводенний науково-практичний семінар-тренінг в конференц-залі розважально-оздоровчого комплексу "Елат", який знаходиться в с. Мартовій Харківської області  , метою якого було: підвищення професійної адвокатської майстерності.  Захід був організований за підтримки Науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, Ради адвокатів Харківської області спільно з кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Харківської області.
Перший день заходу ознаменувався проведенням круглого столу на тему: "Про роль адвоката в процедурах судового контролю та дотримання прав, свобод та інтересів осіб при застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження", в рамках якого були розглянуті найбільш гострі питання практики в рамках судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб при застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження. Варто відзначити що, перш за все, адвокатами було звернуто увагу на питання суворого дотримання вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а саме ст. 17, яка регламентує порядок внесення даних до Єдиного реєстру адвокатів України.
 
Модераторами дискусії з заявленої тематики були:
— Голова Ради адвокатів Харківської області, адвокат Вікторія Валентинівна Гайворонська;
— Голова Науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, Секретар Ради адвокатів Харківської області, Генеральний директор Коропораціі "Юристи України", доцент, к.ю.н., адвокат Олександр Михайлович Дроздов.
Друга частина круглого столу була присвячена проблемам здійснення захисту в окремих видах злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг, в рамках якої розглядалися новинки ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність стандартам Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією "від 18.04.2013 року.
Модераторами дискусії з заявленої тематики були:
— Голова Науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, Секретар Ради адвокатів Харківської області, Генеральний директор Корпорації "Юристи України", доцент, к.ю.н., адвокат Олександр Михайлович Дроздов;
— Директор департаменту видавництв для публічно-правової сфери видавничого будинку «Фактор» Віра Вадимівна Козіна.
Закінчення другої частини науково-практичного семінару-тренінгу та продовження дискусії на предмет гостроти заявленої тематики було проведено за святковою вечерею.
 
Третя частина круглого столу, яка відбулася 2 червня була присвячена особливостям правової допомоги у цивільних справах про спадкування з урахуванням інформаційних листів ВССУ. Модераторами дискусії з заявленої тематики були:
— Голова Ради адвокатів Харківської області, адвокат Вікторія Валентинівна Гайворонська;
— Секретар дисциплінарної палати КДКА Харківської області, Генеральний директор "АСАД юридична компанія", адвокат, Антон Михайлович Стєбєлєв.
Закінчення науково-практичного семінару-тренінгу знаменувалося підбиттям підсумків проведених дискусій.
Всього в заході взяло участь 52 адвоката, серед яких — керівники органів адвокатського самоврядування Харківської області, адвокати Харківської та Донецької областей.

 

1453