Шановні адвокати 5.11.2015 р запрошуємо на тренінг!

Шановні адвокати 5.11.2015 р запрошуємо на тренінг!

 

5 листопада з 09:00 до 18:00 в конференц-залі готелю Харків за адресою: м.Харків, пл.Свободи, 7 відбудеться тренінг «Розвиток зовнішніх зв’язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування з мас-медіа та громадськими організаціями» задля інформаційного висвітлення, моніторингу та усунення випадків порушення прав людини у кримінальних справах.

Для участі в тренінгу запрошують:
- місцевих адвокатів,
- представників регіональних органів адвокатського самоврядування
- представників правозахисних громадських організацій та
- журналістів.


Учасники тренінгу розвиватимуть в собі здатність працювати разом для виконання Декларації щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні (яка була підготовлена та офіційно представлена адвокатською спільнотою 24 червня 2015 р. у м. Києві) та побудови дієвої системи боротьби з порушеннями професійних прав адвокатів та прав їхніх клієнтів.
«Впродовж тренінгу всі три сторони отримають практичні навички з сучасної ефективної комунікації, взаємного розуміння їхньої роботи та спільних проблем, з якими вони зіштовхуються, а також спільного бачення основних порушень закону та професійної етики, які наразі нерідко трапляються в системі кримінальної юстиції» -- каже Марк Сегал, головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», за підтримки якого подібні тренінги вже відбулися у 16 містах України.


В програмі тренінгу передбачені наступні теми:
Навіщо нам мас-медіа? Що потрібно журналістам? Як привернути увагу громадськості та мас-медіа до випадків порушення прав людини? Як їх залучення може вплинути на хід розгляду справи?
Інформація vs Комунікація. Сила прес-релізу, який працює. Техніка інтерв’ю.
Межі висловлювань адвокатів у судовому процесі; відповідальність адвоката.
Практичні вправи.


Участь у тренінгу є безкоштовною.
За результатами заходу всі учасники отримають сертифікати.


Організаторами тренінгу є
Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів Харківської області, ВГО "Асоціація правників України", ВГО "Асоціація адвокатів України", ГО «По захисту прав людини», Проект ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Інститут розвитку регінальної преси.


Тренери та доповідачі: Людмила Гуменюк, медіа-тренер, виконавчий директор «Центру медіареформ», Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист Інституту розвитку регінальної преси, Леонід Лазебний, адвокат, головний редактор журналу АДВОКАТ, Марк Сегал, головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», представники Національної асоціації адвокатів України.


ДОВІДКА:
Із текстом Декларації можна ознайомитися тут: http://unba.org.ua/assets/uploads/news/post-relis/2015.06.24-official-presentation-dekl.pdf
Офінійна презентація Декларації http://unba.org.ua/news/542-news.html

КоМУНІКАЦІЙНИЙ Тренінг

на тему:

 

 

Розвиток зовнішніх зв’язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування із мас-медіа та громадськими організаціями

 

5 листопада 2015р.

 

Готель «Харків» м.Харків,  пл.Свободи, 7

 

 

09:00  – 09:30

 

Реєстрація

09:30  – 09:45

 

Привітальне слово

 

п. Вікторія Гайворонська,

Голова Ради адвокатів Харківської області

 

 

 

п.Марк Сегал

головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»

 

п.

представник відділення АПУ у Харківській області

 

09:45 –

10:00

 

Проект Відкритий Суд і стандарти правосуддя в Україні

 

 

п. Софія Вовк,

Експерт  проекту Відкритий Суд

10:00 –

10:15

 

Знайомство 

10:15 –

10:30

 

Моніторинг  місцевої преси

 

п. Леонід Лазебний,

адвокат, головний редактор Журналу АДВОКАТ

10:30 – 11:00

 

Сесія 1

Навіщо нам журналісти?

Що потрібно медіа?

Як налагодити роботу з редакціями: Крок за кроком

11:00 – 11:15

 

Сесія 2

Як привернути увагу громадськості та мас-медіа до випадків порушення прав людини? Як їх залучення може вплинути на хід розгляду справи?

11:15

11:45

 

Сесія 3 -  Інформація vs Комунікація

11:45 12:00

 

 Перерва на каву

12:00 13:00

 

Сесія 4 - Базові меседжі для просування  принципів Декларації щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні.

 

Що комунікуємо і навіщо? Для кого? Як?

Практична вправа в підгрупах

 

13:00

14:00

 

Обід

14:00 – 15:00

Сесія 5 - Межі висловлювань адвокатів у судовому процесі. Відповідальність адвоката.

15:00 – 16:00

 

 

Сесія 6  - Складення повідомлення для преси

 

16:00 – 16:15

 

Перерва на каву

16:15 – 17:15

Сесія 7  - Техніка інтерв’ю

 Кризова комунікація – три золоті правила. Запис, показ та аналіз відео.

 

17:15 – 17:45

Підведення підсумків. Обговорення спільних дій адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування та місцевих журналістів щодо впровадження Декларації.

 

 

 

п. Леонід Лазебний,

адвокат, головний редактор Журналу АДВОКАТ

 

 

 

Тренери:

 

Людмила Гуменюк, медіа-тренер, виконавчий директор «Центру медіареформ». Магістр з політичної комунікації (Шеффілдський університет, Велика Британія), з 2003 року директор Центру медіареформ (Київ). Координатор та тренер навчальних проектів із журналістських стандартів та урядової  комунікації. Журналістський досвід  здобула, працюючи репортером міжнародного відділу газети ,,День” (1997), редактором англомовного тижневика The Day  (1997-2000), оглядачем інтернет-видання „Телекритика” (2002-2003). У 2007-2009 рр. – старший викладач Могилянської школи журналістики, розробник магістерського курсу ,,Світові медіа системи”. До приходу в журналістику працювала на державній службі впродовж 7 років. Трудову діяльність розпочала вчителем школи.

Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист Інституту розвитку регінальної  преси. Адвокатську практику розпочала з 1998 року у юридичній консультації при Президії Київської міської колегії адвокатів.  Співпрацювала з представництвом  Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). У 2001 році закінчила навчальний курс для адвокатів «Застосування Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод». З 2000 до  2007 року працювала юристом у Програмі правового захисту та освіти ЗМІ IREX ProMedia (USAID). Представляла у Європейському суді з прав людини заявників у справах «Виговський проти України», рішення від 27.07.2006, «Газета «Україна-Центр» проти України», рішення від 15.07.2010 (спільно з Людмилою Опришко); «Петухов проти України» рішення від 21.01.2011, року та інших. Має великий досвід тренерської роботи, провела більше 100 семінарів, тренінгів, конференцій, круглих столів для журналістів, юристів та суддів України з питань міжнародних стандартів свободи слова. На запрошення INTERNEWS - Киргизстан у 2005, 2006 роках брала участь у тренінгах для суддів та журналістів Киргизстану щодо впровадження міжнародних стандартів свободи вираження.  

Леонід Лазебний, адвокат, головний реда тор журналу «Адвокат». Роботу в журналістиці розпочав з 1988 року - був призначений на посаду головного редактора журналу «Книжник». Від 1992 року працював комерційним директором у видавництві перекладної гуманітарної класики «Основи». 1995 року закінчив курси підвищення кваліфікації в Університеті Північного Йорку (Торонто, Канада). У 1995-1996 роках був президентом Асоціації недержавних видавництв України. З 1997 року – видавничий директор видавництва «Юрінком Інтер» (газета «Юридичний вісник України», «Бюлетень законодавства і юридичної практики», журнали «Вісник господарського судочинства», «Вісник прокуратури», «Юридична Україна»). 2001 року пере клав з англійської мови посібник «Ключові фінансові показники» Кярана Уолша (Ciaran Walsh. Key Management Ratios. – Finantial Times Management Series. – 378 p.). З 2004 року і дотепер – медіа-консультант видавництва «Істина» («Вісник Верховного Суду України», «Вісник прокуратури» , «Довідник нотаріуса»). З 2008 року – головний редактор фахового журналу «Адвокат». 2014 року закінчив сертифікований курс підвищення кваліфікації «Цифрова журналістика» Європейського центру журналістики (EJC).

1969