13.10.2015 відбулася зустріч з заступником Верховної Ради України Оксаною Сироїд.

13.10.2015 відбулася зустріч з заступником Верховної Ради України Оксаною Сироїд.

  Рада адвокатів Харківської області, Асоціація адвокатів України та Асоціація правників України провели зустріч з заступником Верховної Ради України Оксаною Сироїд.

  

Оксана Сироїд — народний депутат України, заступник Голови Верховної Ради.Ще до обрання у Верховну Раду стала співавтором низки законопроектів. Зокрема як експерт брала участь у розробці Кодексу адміністративного судочинства, Закону «Про судоустрій і статус суддів», законопроекту про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні, законопроекту про свободу мирних зібрань, Регламенту Кабінету Міністрів України.
Була директором Всеукраїнського благодійного фонду «Українська правнича фундація». Працювала викладачем НаУКМА, автор навчальних курсів та тренер для суддів, співавтор навчальних посібників.
Експерт у сферах: Конституційна реформа, судова реформа і реформа прокуратури, адміністративна реформа (реформа державної служби та процесу прийняття рішень в уряді), реформа кримінальної юстиції, права людини (свобода мирних зібрань), статус державної мови та права національних меншин, Рада Європи.

13 жовтня в Kharkiv Palace відбулася зустріч віце-спікера Верховної Ради України Оксани Сироід, народного депутата України від Об'єднання "Самопоміч", колишнього Директора Української правничої фундації (Ukrainian Legal Foundation) з юридичною спільнотою Харкова для обговорення перспективи судової реформи в Україні. Співорганізаторами виступили Асоціація адвокатів України, Рада адвокатів Харківської області та Асоціація правників України. Зустріч була проведена в професійному співтоваристві і вислухали різні думки по цій темі з різних сторін - було запрошено суддів, адвокатів, громадських діячів та молодих юристів. Дискусія тривала близько двох годин, Оксана Іванівна, як зазначили учасники, гранично чесно відповідала на питання, що цікавлять і ділилася своїм баченням та досвідом. Таке відкрите обговорення наболілих питань, особливо на даному етапі, є необхідною умовою формування в Україні взаємодії між різними гілками влади і власне людьми, представниками яких влада і є, з необхідністю врахування інтересів різних груп людей і побудови демократичного суспільства та правової держави, до чого ми всі прагнемо!

 

1706