Старт нової стратегії розвитку НААУ

Старт нової стратегії розвитку НААУ

Старт нової стратегії розвитку НААУ


Розпочався семінар зі стратегічного планування, який Національна асоціація адвокатів України проводить спільно з Радою Європи та Радою адвокатських та правничих товариств Європи ( CCBE ).


У своєму вітальному слові голова НААУ Лідія Ізовітова зазначила, що напередодні відбулася знакова для усієї незалежної адвокатури подія – Національна Асоціація адвокатури України набула членства в Міжнародній асоціації адвокатів ( IBA ). «Наша асоціація буде гідним членом IBA і зробить усе можливе для впровадження міжнародних правничих стандартів в Україні», - підкреслила Лідія Ізовітова. Першочерговими завданнями в цьому напрямку вона вважає захист професійних прав адвокатів, забезпечення дійсно незалежної адвокатури та судової системи, переформатування існуючої системи надання безоплатної правової допомоги.
«Необхідно повністю змінити формат БПД, усунувши корупційну складову, яка існує на сьогодні. Ця система має бути передана незалежній адвокатурі та передбачати можливість вільного вибору адвоката громадянами», - зазначила голова НААУ. Необхідно також передбачити створення єдиного реєстру адвокатів, без проведення додаткових конкурсів та іспитів.
Від Ради адвокатських та правничих товариств Європи ( CCBE ) учасників засідання привітала Марія Слазак. Вона наголосила, що головними напрямками співпраці з НААУ є підтримка верховенства права в Україні, розвиток української адвокатури, а також нагляд за дотриманням адвокатської таємниці при роботі з клієнтами. «Єдина адвокатська організація є гарантом захисту адвокатури і це робить її дійсно дієвою», – наголосила Марія Слазак.
Довідково. Семінар зі стратегічного планування, це дводенний захід за участі провідних міжнародних експертів, спрямований на розробку стратегічного планування, вивчення міжнародного досвіду та кращих європейських практик розвитку асоціацій адвокатів.

http://unba.org.ua/news/738-news.html

2135