Відбулося чергове засідання Секції № 1

Відбулося чергове засідання Секції № 1

 02 жовтня 2014 року відбулось чергове засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області

02 жовтня 2014 року у конференц-залі офісу адвокатського об'єднання “КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ” за адресою: м. Харків, пр. Московський, 96-А, оф.188 відбулось чергове засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області.


У засіданні взяли участь 14 осіб, серед яких адвокати, помічники та стажисти адвокатів.

На засіданні Секції:
1. Було заслухано доповідь адвоката Невинного І.І., під час якої було висвітлено та обговорено ряд проблемних питань стосовно доступу адвокатів до інформації, зокрема, до відповідних державних реєстрів та питання щодо отримання з них інформації. Адвокатом Невинним І.І. також було підготовлено та озвучено цілу низку пропозицій стосовно вдосконалення та внесення змін до Закону України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” з питань доступу адвокатів до інформації.
2. Було заслухано доповідь адвоката Гудейчука І.В., під час якої було висвітлено питання щодо історичного аспекту виникнення відповідних державних реєстрів, їх вдосконалення та питання щодо законодавчого регулювання і функціонування реєстрів, щодо порядку їх ведення та користування ними, питання стосовно доступу до реєстрів та надання інформації з них. Також, було озвучено та обговорено пропозиції щодо внесення змін до відповідних нормативно-правових актів, інструкцій, стосовно доступу адвокатів до державних реєстрів та отримання з них інформації, тощо.

3. Прийнято рішення про проведення чергового засідання Секції № 1 06 листопада 2014 року о 09.30 год., в конференц-залі офісу адвокатського об'єднання “КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ”, розташованому за адресою: місто Харків, проспект Московський, 96 - А, 7 під'їзд, офіс 188.

На черговому засіданні 06 листопада 2014 року відбудеться:
1) Заслухання та обговорення доповідей з питань захисту прав осіб у зв'язку з проведенням військових дій (АТО) на території України, зокрема, з питань захисту прав:
власності (доповідачі — адвокат Дроздов О.М., адвокат Гудейчук І.В.);
освіти (доповідач - адвокат Лахно О.В.);
на житло та пересування (доповідач - адвокат Подлєснова Л.П.),
щодо трудових прав (доповідач - стажист адвоката Шевирьов С.В.),
з питань соціального захисту та соціального забезпечення (доповідачі — адвокат Стєбєлєв А.М., помічник адвоката Христова М.М.)
щодо військових гарантій (доповідач — адвокат Тарасенко О.І.)

Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до обговорення цих важливих для адвокатської спільноти питань!

1099