22 червня 2014 року Рада Європи та Національна асоціація адвокатів України провели в м. Одеса семінар

22 червня 2014 року Рада Європи та Національна асоціація адвокатів України провели в м. Одеса семінар

 22 червня 2014 року Рада Європи та Національна асоціація адвокатів України провели в м. Одеса спільний семінар на тему: «Право на життя та заборона катувань, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження в практиці Європейського суду з прав людини» .

На семінарі розглядались положення статей 2 та 3 Європейської конвенції з прав людини та практика їх застосування Європейським судом з прав людини, в т.ч. справи проти України, практичні питання ведення справ за цими статтями.
До участі в семінарі було запрошено практикуючих адвокатів , зацікавлених в глибшому вивчені зазначених вище положень Європейської конвенції з прав людини та в подальшому її активному використанні у своїй повсякденній професійній діяльності.
На даному заході в якості запрошеного учасника від Харківської області був присутній Голова Науково-консультативної ради Національної асоціації адвокатів України, Секретар Ради адвокатів Харківської області Дроздов Олександр Михайлович.
Семінар відкрили Олена Родіоненко – представник Офісу Ради Європи в Україні, та Ігор Караман – представник Національної асоціації адвокатів України, які привітали учасників семінару та доповідачів і побажали їм плідної роботи на семінарі.
Семінар вели Олексій Гоцул – юрист секретаріату Європейського суду з прав людини (м. Страсбург), та Геннадій Токарєв – експерт Ради Європи, адвокат (м. Харків). Їхні доповіді викликали значний інтерес з боку учасників, а також жваву дискусію між учасниками та доповідачами.

1173