20 червня 2014 року в приміщенні конференц-залу готелю «Русь» відбувся ІІІ Щорічний літній форум з публічного права.

20 червня 2014 року в приміщенні конференц-залу готелю «Русь» відбувся ІІІ Щорічний літній форум з публічного права.

 20 червня 2014 року в приміщенні конференц-залу готелю «Русь» відбувся ІІІ Щорічний літній форум з публічного права.

ІІІ Щорічний літній форум був присвячений актуальним питанням адвокатської практики, змінам до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також питанням щодо пошуку шляхів реформування сфери публічного права, вирішення правових проблем Автономної республіки Крим, роботі адвоката у справах з державними органами, обміну досвіду адвокатами в галузі публічного права.
З вітальним словом виступив адвокат, Президент Асоціації адвокатів України Олег Валерійович Чернобай, який привітав учасників Форуму, подякував організаторам. Олег Валерійович Чернобай наголосив на тому, що цей захід проводиться вперше разом з Національною асоціацією адвокатів України і підтримав ідею проведення таких спільних заходів у майбутньому.
Модератором першої сесії виступив адвокат, радник ЮФ «єПраво» Власюк Владислав Вікторович, який надав слово одному з представників державних службовців на форумі – керівнику Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Крикливенко Богдану Володимировичу.
Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Крикливенко Богдан Володимирович виступив із доповіддю щодо актуальних питань захисту прав людини.
Про корупцію як засіб перешкоди правосуддю розповів головний експерт компоненту протидії корупції Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Клаус Хьонер.
Проблематику реформування адвокатури розкрила у своїй доповіді адвокат, к.ю.н., доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Киїівського національного університету імені Тараса Шевченка, член Правління ААУ Костюченко Олена Юріївна, яка розповіла про здобутки робочої групи, якою розробляються зміни до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».
Важливою і надзвичайно актуальною була доповідь адвоката, Голови Науково-консультативної ради Національної асоціації адвокатів України,Секретаря Ради адвокатів Харківської області, Дроздова Олександра Михайловича на тему: «Про проблеми реформування адвокатури (за матеріалами законопроектів та рішень Європейського суду з прав людини)». Олександр Михайлович звернув увагу на доцільність введення в Конституцію окремої глави, присвяченої адвокатурі. Також доповідач наголосив і на необхідності інших пропозицій до законів, зокрема, на розробці спеціального режиму оподаткування до Податкового кодексу України, а також права для адвокатів збирати докази, такі як акти ревізії, перевірки тощо, в усіх підприємствах, установах та організаціях, органах державної влади, їх посадових та службових осіб. Також адвокати мають реально мати право на запити до інформаційних баз даних, а адвокатський запит має бути забезпечено адміністративною відповідальністю.

1514