5 грудня 2013 року відбулося чергове засідання Секції №1(з прав людини, конституційного права , кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів)

5 грудня 2013 року відбулося чергове засідання Секції №1(з прав людини, конституційного права , кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів)

У конференц-залі офісу ПП «АСАД Юридична компанія» 5 грудня 2013 року відбулося чергове засідання Секції з прав людини, конституційного права, кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області

 У засіданні взяло участь 13 адвокатів .

На засіданні Секції розглянуто низку організаційних питань, за результатами яких:
1 . Доведено до відома присутніх основні правила роботи з інформацією, викладеною на офіційному сайті Європейського суду з прав людини (увага приділена правилам пошуку за різними критеріями рішень даного Суду).
2 . За результатами розгляду питання про процедуру використання ордерів та порядок використання даних з Єдиного реєстру адвокатів України для підтвердження повноважень захисника в кримінальному провадженні прийнято рішення про письмове звернення на адресу керівництва органів адвокатського самоврядування регіону з пропозицією ініціювання нормативного закріплення способів вирішення зазначених питань.
Крім того, визначено перелік питань, які буде винесено на наступне засідання Секції.
Серед них :
а) критерії прийнятності при подачі заяв до Європейського суду з прав людини у кримінальному провадженні;
б) розгляд пропозицій робочої групи адвокатів - учасників Секції про закріплення в Конституції України положень про інститут адвокатури;
в) розгляд пропозицій робочої групи адвокатів - учасників Секції про внесення змін до кримінального процесуального законодавства України в частині встановлення конкретних термінів обмеження свободи особи до прийняття рішення слідчим суддею про доцільність подальшого обмеження.

Прийнято рішення про проведення наступного засідання секції 9 січня 2014 року о 9.00, в конференц-залі офісу ПП « АСАД Юридична компанія», розташованому за адресою: місто Харків , проспект Московський, 96 - а , 7 під'їзд, офіс 188 .

 

 

 

1043