28.11.13 відбувся науково - практичний семінар

28.11.13 відбувся науково - практичний семінар

  28 листопада 2013 року на базі Харківського регіонального інституту державного управління при Президентові України за адресою м. Харків, просп. Московський, 75, відбувся науково-практичний семінар. Семінар розпочався о 16:00

Участь у науково — практичному семінарі взяли близько 200 осіб, серед них адвокати, стажисти адвокатів та помічники адвокатів.

Теми та лектори

1) Тема: "Окремі питання щодо усунення обмежень у провадженн­і господарсь­кої діяльності­. Порядок застосуван­ня заходів реагування­ під час здійснення­ державного­ нагляду (контролю)­ у сфері господарсь­кої діяльності".

Доповідач Лайкова Марина Сергіївна, адвокат, к.ю.н., асистент кафедри адміністративного права Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», заступник головного редактора журналу «Адвокатське бюро» доповіла про новий порядок застосування заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, звернула увагу адвокатів на особливості проваджень у справах щодо застосування адміністративним судом заходів реагування та підтвердження обґрунтованості вжиття суб'єктами владних повноважень заходів реагування до господарюючих суб’єктів, а також проаналізувала судову практику, що склалася по даним категоріям справ. Присутні активно дискутували та аплодували після закінчення доповіді.

2) Тема:"Особливості пред’явлення позову в цивільному судочинстві".

Доповідач: Масюк Василь Васильович, к.ю.н., адвокат, старший партнер адвокатського обєднання "Сімейство", асистент кафедри правосуддя Полтавського юридичного інституту Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», висвітлив тему "Особливості пред'явлення позову в цивільному судочинстві. У своїй доповіді Василь Васильович звернув увагу присутніх, як на загальні питання права на предявлення позову, так і на конкретні питання, щодо типових випадків залишення позовної заяви без руху, або повернення заяви. Також доповів про загальні алгоритми швидкого написання вказаного змагального документу. Розкрив деякі питання психології при написанні позовних заяв. Доповідь завершилася аплодисментами.

3) Тема:"Деякі аспекти застосування ст. 6 ("Право на справедливий суд") Конвенції про захист прав людини та основоположних основоположних свобод в контексті новітньої практики Європейського суду з прав людини (кримінальний процесуальний аспект)". Доповідач: Олександр Дроздов, адвокат, національний експерт Ради Європи, кандидат юридичних наук, доцент.

В своїй доповіді, Олександр Михайлович Дроздов, акцентував увагу присутніх на новітній практиці Європейського суду, самостійно зробивши переклад рішеннь Європейського суду з прав людини з англійської мови, та проаналізувавши близько двадцяти рішеннь, зробивши висновки, висвітлив найактуальніші аспекти правового характеру, навів багато прикладів з судової практики, та застосування норм Конвенції з прав людини. Олександр Михайлович запросив адвокатів прийняти участь у засіданні наукової Секції №1, яке відбудется 05.12.2013 за адресою просп. Московський буд 96-а, 7 під'їзд, оф.188 у конференц залі ПП "АСАД" о 9:00. Присутні на семінарі адвокати, аплодували після закінчення доповіді, та вносили свої пропозиції на майбутні зустрічі.


 

2410