19 вересня 2013 року на базі Харківського регіонального інституту державного управління при Президентові України відбувся науково -практичний семінар.

19 вересня 2013 року на базі Харківського регіонального інституту державного управління при Президентові України відбувся науково -практичний семінар.
19 вересня 2013 року на базі Харківського регіонального інституту державного управління при Президентові України, відбувся науково -практичний семінар, за спільною ініціативою Науково — консультативної ради Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів Харківської області, Кваліфікаційно — дисциплінарної комісії адвокатури Харківської області і адвокатського об'єднання "Фундація адвокатів України ". На семінарі були присутні понад  190 осіб, з яких адвокати, помічники адвокатів, стажисти, юристи, керівний склад органів адвокатського самоврядування Харківщини. 

 

Першою на семінарі доповідала голова Ради адвокатів Харківської області — В.В. Гайворонська, повно та детально надала присутнім інформацію про роботу органів адвокатського самврядування в Харківській області, продемонструвала власну електронну презентацію з позитивними статистичними даними, основою якої був звіт "Реалізація Кримінального процесуального кодексу України у 2013 році", який надав центр політико-правових реформ. Також В.В. Гайворонська розповіла про майбутні заходи з підвищення кваліфікації адвокатів, наголосила на роботі інтернет порталу Ради адвокатів Харківської області, на якому кожен охочій, своєчасно, має змогу ознайомитися з роботою Ради адвокатів Харківської області, отримати корисну інформацію, та мати змогу брати участь в його наповненні. Акцентувала увагу присутніх на створенні наукових секцій.

Далі, за програмою семінару, доповідала представник Ради адвокатів Харківській області у Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури А.М. Тарасова, в доповіді, в повній мірі були розкриті питання, пов'язані з роботою Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, були наведені приклади рішеннь ВКДКА, розкриті проблемні питання недотримання деякими адвокатами правил адвокатської етики.

Наступним доповідав представник Ради адвокатів Харківській області у Раді адвокатів України  С.С. Веприцький, в своїй доподі, Він надав детальну інформацію про роботу Ради адвокатів України, акцентував увагу присутніх на обов'язковій сплаті щорічних членськіх внесків, завдяки яким, функціонує апарат органів адвокатського самоврядування України. Також, спростував недостовірну інформацію, яка з'явилась на Харківських інтернет ресурсах, про оплатне проведення науково — практичних семінарів і разом з  головою Ради адвокатів Харківської області — В.В. Гайворонською, запевнили, що ніякі заходи, які проводила і буде проводити Рада адвокатів Харківської області не були і не будуть оплатними.

 Доповідала також голова Кваліфікаційно — дисциплінарної комісії адвокатури Харківської області Глухачева Л.Я., надала інформацію про роботу КДКА Харківської області, розповіла про актуальні питання в сучасній КДКА Харківської області.
 
Наступним доповідачем була адвокат,  М. В. Старовойтова, темою її доподі були: Проблемні питання в рішеннях ЄСПЛ проти України як передумова і джерело ключових новел у новому КПК», «Право на свободу та особисту недоторканність відповідно до статті 5 ЄКПЛ», «Застосування запобіжних заходів крізь призму стандартів захисту права на свободу та особисту недоторканність», «Докази і доказування у кримінальному провадженні», «Перехресний допит». 
М. В. Старовойтова продемонструвала єлектронну презентацію, прокоментувала дослідження авторів, надала власні аналізи проблемних питаннь.
 
1906