5 вересня 2013 року відбувся семінар «Особливості взаємодії керівників органів місцевого самоврядування з правоохоронними та контролюючими органами»

5 вересня 2013 року відбувся семінар «Особливості взаємодії керівників органів місцевого самоврядування з правоохоронними та контролюючими органами»

5 вересня 2013 року в приміщенні актової зали Держпрому, за адресою: майдан Свободи, 5, Держпром, під керівництвом голови Харківської обласної ради Сергія Івановича Чернова відбувся семінар «Особливості взаємодії керівників органів місцевого самоврядування з правоохоронними та контролюючими органами», організований Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області та газетою “Місцеве самоврядування”.

На семінарі обговорювалися наступні питання:
1) Про зміни у антикорупційному законодавстві України. Криміналізація відповідальності за скоєння корупційних правопорушень;
2) Про прокурорські перевірки та повноваження органів прокуратури у 2013 році.
Доповідач: Козіна Віра Вадимівна - директор департаменту видань для публічно-правової сфери ТОВ «ВД «Фактор», шеф-редактор газети «Місцеве самоврядування»
3) Про правові аспекти забезпечення захисту фізичної особи на різних стадіях кримінального процесу.
Доповідач: Гайворонська Вікторія Валентинівна - адвокат, голова Ради адвокатів Харківської області, директор Харківського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
4) Про заходи забезпечення кримінального провадження та підстави їх застосування.
5) Особливості застосування окремих заходів забезпечення (виклики, приводи, накладення грошового стягнення, тимчасовий доступ до речей і документів).
Доповідачі: Козіна Віра Вадимівна - директор департаменту видань для публічно-правової сфери ТОВ «ВД «Фактор», шеф-редактор газети «Місцеве самоврядування»,
Гайворонська Вікторія Валентинівна - адвокат, голова Ради адвокатів Харківської області, директор Харківського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
6) Про слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії. Загальні вимоги до проведення. Особливості проведення окремих видів слідчих дій (допит, проникнення в житло або інше володіння особи, обшук, огляд, отримання зразків для експертизи).
Доповідач: Дроздов Олександр Михайлович  - адвокат, кандидат юридичних наук, професор Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», секретар Ради адвокатів Харківської області
У семінарі «Особливості взаємодії керівників органів місцевого самоврядування з правоохоронними та контролюючими органами» приймали участь:
-Чернов Сергій Іванович, Президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голова Харківської обласної ради;
-Тітов Микола Ілліч, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації
-Кривобок Володимир Васильович голова Харківської обласної організації Союзу юристів України
-Президент консалтингової компанії «Брай Меєйр Фурсман» Річард Фурсман (США)
-Голова громадської організації «ICA-Украина» Світлана Саламатова
Також учасниками семінару було майже 70 слухачів, серед яких були мери міст обласного та районного значення, голови районних рад, сільські та селищні голови сіл та селищ — районних центрів, керівники служб та підрозділів органів місцевого самоврядування Харківської області.
За наслідками семінару прийнято рішення про підсилення участі адвокатів Харківщини у роботі органів місцевого самоврядування Харківської області, з метою підвищення правового рівня посадових осіб місцевого самоврядування та надання правової допомоги при підготовці, складанні та реалізації рішень місцевих рад та їх виконавчих органів. Також було прийнято рішення про співпрацю органів місцевого самоврядування Харківської області з Харківським обласним центром безоплатної правової допомоги, про сприяння в роботі та поширення відомостей про можливість надання безоплатної правової допомоги та надання інформації населенню, щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги, з 01 січня 2013 року по кримінальним справам, а з 01 січня 2014 року по цивільним та адміністративним справам.
 
  
 
 

 

2960