Пресс - реліз Секретаря Ради адвокатів Дроздова О.М. "Про заняття в Херсоні"

Пресс - реліз Секретаря Ради адвокатів Дроздова О.М. "Про заняття в Херсоні"

Радою адвокатів Херсонської області (Мокіна І.В.) спільно з Науково-консультативною радою при Національній асоціації адвокатів України (Дроздов О.М.) організовано  та проведено науково-практичні конференції для адвокатів Херсонської області наступної тематики:

  — 25 травня 2012року на тему «Практичні питання застосування нового КПК України: докази і доказування; негласні слідчі (розшукові) дії; провадження на підставі угод»;

  — 17 серпня 2013року на теми: «Захист у кримінальному провадженні про посадові злочини в умовах нового законодавства» та “Застосування у адвокатській діяльності ст. ст. 5 та 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод (кримінальне провадження)”.

Заходи проведено в м. Херсоні в готельному комплексі « Фрегат», тривалістю по 5 годин.

Під час проведення зазначених заняття Дроздовим О.М. було обговорено спільні проблеми, з якими стикаються адвокати Харківської та Херсонської областей у своїй практичній діяльності. Також у ході дискусії лунали пропозиції щодо шляхів вирішення таких проблем.

Адвокатам — учасникам науково-практичних конференцій Радою адвокатів Херсонської області видані сертифікати відповідно до Порядку підвищення кваліфікації.

Науково-практичні конференції викликали інтерес не тільки в  адвокатських колах, але й серед інших представників юридичної спільноти, зокрема суддів, які були запрошені  для участі у конференціях. 

Після конференції відбувся круглий стіл за участю:

  — голови Науково-консультативною радою при Національній асоціації адвокатів України (далі — НКР при НААУ) Дроздова О.М.;

  — голови Ради адвокатів Херсонської області Мокіної І.В.;

  — заступника голови Ради адвокатів Херсонської області Смельської В.В.;

  — секретаря Ради адвокатів Херсонської області Єлисеєвої М.І., 

  — представник адвокатів Херсонської області в Раді адвокатів України Горощенко Л.В.

 Участь у круглому столі, під час проведення якого було обговорено важливі питання організації діяльності органів адвокатського самоврядування Херсонської області, взяли участь і інші керівники  регіональних органів адвокатського самоврядування в Херсонській області. Зокрема, обговорювалися  процеси розвитку адвокатури як  незалежної самоврядної професійної організації адвокатів в руслі   закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 5.07.2012р., нові завдання, які поставила сучасність перед адвокатурою України, і проекти на майбутнє. 

 

Не обійшлося без урочистостей: учасники конференції привітали адвокатів, які в серпні 2013 року відзначили свою 35 річницю адвокатської діяльності. Це член КДКА Херсонської області адвокат Бакарасєва І.О., член Ради адвокатів України Горощенко Л.В., керівник школи адвокатської майстерності, член кваліфікаційної палати КДКА  Панчук М.О.

Інформуємо, що Радою адвокатів Херсонської області (Мокіна І.В.) спільно з Науково-консультативною радою при Національній асоціації адвокатів України (Дроздов О.М.) заплановано проведення восени в м. Херсоні наступної науково-практичної конференції з актуальних питань кримінального права та кримінального процесу.

Крім того, повідомляємо, що Головою Науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, секретарем Ради адвокатів Харківської області, адвокатом О.М. Дроздовим у вересні місяці поточного року під час чергових науково-практичних занять для адвокатів Харківської області (з відповідними презентаційними матеріалами) планується обмін досвідом щодо ефективних шляхів вирішення проблем з якими стикаються адвокати Слобожанщини у своїй практичній діяльності та які запропоновані нашими Херсонськими колегами.

На фото Голова Науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, Секретарь Ради адвокатів Харківської області Дроздов А.М. з головою Ради адвокатів Херсонської області Мокіною І.В. і представником адвокатів Херсонської області в Раді адвокатів України Горощенко Л.В.

2485