Комітет господарського права та процесу при Раді адвокатів Харківської області

Комітет господарського права та процесу при Раді адвокатів Харківської області

23 жовтня 2019 року на підставі Рішення Ради адвокатів Харківської області був створений Комітет господарського права та процесу при Раді адвокатів Харківської області. 07 листопада 2019 року одноголосно учасниками Комітету господарського права та процесу було прийнято рішення про перейменування на Комітет господарського права та захисту бізнесу при Раді адвокатів Харківської області (далі - Комітет).  

Голова Комітету – Шох Кристина Антонівна.

Заступник голови Комітету – Третьякова Наталія Володимирівна.

Секретар Комітету – Очиченко Олена Григорівна.

Основними завданнями Комітету є:

1.     Забезпечення надання залученими на добровільних засадах адвокатами, адвокатськими бюро та об’єднаннями, а також об’єднаннями адвокатів правової допомоги суб’єктам господарювання, а також здійснення організаційних заходів щодо оптимізації та координації роботи адвокатів у відповідній сфері діяльності;

2.     Залучення та координація дій адвокатів із надання кваліфікованої правової допомоги суб’єктам господарювання у сфері господарського права, а також організації та консолідації адвокатської спільноти для захисту прав та законних інтересів таких осіб;

3.     Організація захисту та представництва суб’єктів господарювання у судах, органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, громадських об’єднаннях, перед фізичними особами, посадовими і службовими особами, до повноважень яких належить вирішення відповідних питань;

4.     Надання залученими адвокатами правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань;

5.     Розроблення, друк та оприлюднення для загального користування пам’яток, методичних рекомендацій, інших допоміжних роз’яснень та матеріалів з актуальних правових питань захисту законних прав та інтересів суб’єктів господарювання;

6.     Забезпечення оперативного опрацювання інформації, а також вжиття необхідних заходів реагування щодо порушення прав та інтересів учасників АТО, та членів їх суб’єктів господарювання;

7.     Облік, аналіз і систематизація випадків порушення прав та інтересів суб’єктів господарювання;

8.     Реалізація і систематичне вдосконалення необхідних заходів реагування при порушенні прав та інтересів суб’єктів господарювання;

9.     Вжиття відповідно до чинного законодавства України заходів щодо усунення порушень і недоліків державними органами та органами місцевого самоврядування, іншими суб’єктами порушень прав та інтересів суб’єктів господарювання та притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у допущенних порушеннях;

10.  Вивчення, аналіз, систематизація, надання рекомендацій і пропозицій щодо впровадження досвіду адвокатів, юристів з питань захисту суб’єктів господарювання;

11.  підготовка пропозицій щодо внесення змін до законів, проектів законів та підзаконних нормативно-правових актів з питань забезпечення захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання.

Також, члени Комітету приймають активну участь у написанні професійних статей з актуальних питань, займаються підготовкою та проведенням семінарів підвищення кваліфікації для адвокатів Харківської області та інших розважальних і спортивних заходів. 

ДІЯЛЬНІСТЬ З МОМЕНТУ СТВОРЕННЯ

 

07.11.2019 р. – Планове засідання комітету.

05.12.2019 р. – Планове засідання комітету.

18.12.2019 р. – Позачергове засідання комітету.

Створення сторінки в фейсбук.

Створення телеграм-каналу.

15.01.2020 р. -  Зустріч голови комітету в комітеті голів при Раді адвокатів Харківської області.

18.01.2020 р. – Участь членів комітету в масовому заході адвокатури Харківщини по відвіданню кінопоказу «Судити по совісті».

18.01.2020 р. – Створено телеграм-канал комітету.

30.01.2020 р. - Проведене відкрите засідання комітету за участі представників комітету податкового права при РАХО.

31.01.2020 р. – Участь у заході в Східному апеляційному господарському суді за участі судді ВС КГС Жукова С.В. та Погребняка В.Я.

13.02.2020 р. - Фінальна гра з членами інших комітетів РАХО в «Мафію».

27.02.2020 р. - Відкрите засідання комітету господарського права та захисту бізнесу на тему «Банкрутство суб’єктів підприємництва. Судовий аспект».

28.05.2020 р. - За ініціативи Комітету проведений вебінар на тему «Оренда землі та земельний податок».

19.06.2020 р. - Члени  Комітету прийняли участь у дводенному виїзному семінарі на базі Carnaval Resort & Spa, що організований Рада адвокатів Харківської області.

30.06.2020 р.- Комітетом господарського права та захисту бізнесу при РАХО проведене відкрите засідання на тему: «Контрольовані іноземні компанії або на що звернути увагу при захисті фізичних осіб в межах податкових новел».

19.08.2020 р. -  Закриття літнього сезону АдвоМафія.

24.09.2020 р. - Комітетом проведений он-лайн семінар на тему «Цифрова адаптація бізнесу в умовах пандемії: реалії та перспективи E-commerce».

26.11.2020 р. - Комітет господарського права та захисту долучився до новітніх технологій і провів zoom-засідання на тему «Засоби захисту бізнесу від рейдерів».

16.12.2020 р. - Комітетом господарського права та захисту бізнесу при РАХО за підтримки Голови РАХО Вікторія Гайворонська проведено сертифікований вебінар на тему: «Робота в системі Prozorro в діяльності адвоката».

17.12.2020 р.- Проведення підсумків вебінарів 2020 року.

22.12.2020 р. - Головою РАХО Вікторія Гайворонська проведено річні збори голів комітетів РАХО, в яких прийняла участь голова Комітету господарського права та захисту бізнесу при РАХО Кристина Шох.

24.02.2021р. - Організовано он-лайн вебінар на тему «Субсидіарна відповідальність засновників господарських товариств та керівників за доведення до банкрутства. Процесуальні особливості банкрутства фізичних осіб».

 11.03.2021 - Відкрите засідання Господарського комітету в приміщенні РАХО за участі начальника юридичного департаменту Управління Державної податкової інспекції Харківської області.  

18.03.2021 - Участь в он-лайн засіданні комітету взаємодії з експертними установами та організаціями  на тему «Кібербезпека в адвокатській діяльності».

07.04.2021 - Долучення членів Комітету до онлайн трансляції  на сторінці НААУ  в рамках співробітництва з Комітетом захисту прав інвесторів при НААУ.

15.04.2021 - проведено конференцію в он-лайн режимі на теми: «Корпоративні права дитини», «Обговорення питань банкрутства».

21.05.2021 - проведено спільне засідання з Податковим комітетом при РАХО в режимі он- лайн на тему «Оподаткування контролюємих іноземних компаній на території України».

10.06.2021 - організація он-лайн заходу для адвокатів за участі судді у складі Верховного суду України Жукова С.В. Тема доповіді: «Практика ВС щодо відкриття провадження у справі про банкрутство».

До бібліотеки РАХО суддя ВС КГС Жуков С.В. передав книжки його видання.

21.09.2021 - засідання членів Комітету в приміщенні РАХО. Тема «Ринок землі». Спікери - адвокати Панфілова Д, Очиченко О.

23.09.2021 - спільна гра з членами інших комітетів РАХО в «Мафію».

09.11.2021 – участь голови комітету Шох К.А. у юридичному практикумі зі студентами юридичного факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна на тему «Корпоративний договір: сучасні реалії правозастосування».

25.11.2021 – заплановане засідання комітету.

853