Комітет з питань фізичної культури та спорту

Комітет з питань фізичної культури та спорту

Інформація про діяльність  Комітету з питань фізичної культури та спорту

 

      Рішенням Ради адвокатів Харківської області №112/1/10 від 15 березня 2017 року створено Комітет з питань фізичної культури та спорту при Раді адвокатів Харківської області як постійно діючий її представницький колегіальний орган, що є також її структурним підрозділом, призначено Головою новоутвореного Комітету адвоката Воробйова Василя Валентиновича.

       Завданнями Комітету з питань фізичної культури та спорту є: організація та проведення для адвокатів регулярних занять, тренувань з фізичної культури і спорту, спортивних турнірів і змагань, заходів (семінарів, круглих столів тощо) зі спортивного права, популяризація здорового способу життя серед адвокатів, встановлення дружніх контактів між професійними об’єднаннями, організаціями та колективами адвокатів, створення умов для неформального спілкування колег, забезпечення і координація роботи з питань фізичної культури і спорту серед адвокатів, розробка та подання на затвердження Голови РАХО календарного плану спортивних заходів Комітету, розробка проектів положень про змагання і турніри, проведення яких відноситься до компетенції Комітету та забезпечення їх проведення, взаємодія з органами державної влади, громадськими об’єднаннями та іншими установами і організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, особами з питань, що належать до його компетенції, розгляд звернень в межах своїх повноважень.

           За беспосередньої участі Комітету створена та функціонує футбольна команда адвокатури Харківської області Адвокатський футбольний клуб "Харків" (АФК "Харків"), гравці якого майже у повному складі є членами Комітету.

      Адвокати Харківської області постійно приймають участь у різних футбольних турнірах: міських, загальнонаціональних та міжнародних. Постійною є участь харків'ян у щорічному загальнонаціональному турнірі серед адвокатів, який проводить НААУ (так званий "чемпіонат України серед адвокатів"). Крім того, Харківські адвокати приймали участь у міжнародних турнірах: InterAdvoCup Lviv 2017 в м. Львів, 5th INTERNATIONAL LAWYERS FOOTBALL TOURNAMENT 7x7 LITHUANIAN BAR CUP – 2018, який пройшов 08 вересня 2018 року в м. Вільнюс (Литва)іжнародний футбольний турнір серед адвокатів Европи).

        У 2019 році Комітетом організовано та проведено «Кубок юридичної футбольної ліги міста Харкова», в якому разом з адвокатськими командами прийняли участь команди працівників прокуратури, судів, слідчих та нотаріусів.

           05.08.2020 року головою комітету був проведений вебінар для адвокатів на тему "Спортивне право".

    24-25 липня 2021 року в місті Києві відбувся Національний футбольний турнір серед адвокатів України "Кубок UNBA 2121", в якому прийняла участь команда АФК "Харків".

      25-26 вересня 2021 року футбольна команда прийняла участь у турнірі "Адвокатська співдружність".

           Футбольна команда адвокатів Харківської області постійно приймає участь у різних міських змаганнях: "Еліт - ліга", "Кубок ФК Універ" та інших.

     Діяльність Комітету постійно покращується. Комітет завжди підтримує спортсменів-адвокатів, які займаються різними видами спорту.

      Приймаючи участь у заходах Комітету адвокати Харківщини на спортивних майданчиках, реалізуючи принцип змагальності, проявляють свої найкращі якості, які притаманні адвокатурі в цілому: кмітливість, сміливість, творчість, емоційність, взаємопорозуміння, командний дух, самовіддача та прагнення до позитивного результату.

    Таким чином, адвокати, які займаються спортом, постійно доповнюють перелік своїх професійних перемог, отриманих в залах судових засідань над своїми колегами – опонентами, перемогами на спортивних майданчиках.

820