Звернення депутата Логвинського до адвокатів

Звернення депутата Логвинського до адвокатів
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 Шановні адвокати Харківщини!
 
Звертаємось до Вас, з пропозицією щодо подальшої співпраціi у напрямку вдосконалення законодавства України в сфері адвокатської діяльності, а також, процесуального законодавства.
У Верховній Раді України продовжуе свое функціонування Міжфракційне депутатське об'еднання «Адвокація України», до складу якого входить близько сорока народних депутататів України з різних депутатських фракцій та груп парламенту VIII скликання.
 
Bci члени об'єднання мають досвід у правозахисній діяльності на професійній основі, та мають бажання подальшого покращення законодавства України.
 
Наразі Міжфракційне депутатське об’еднання «Адвокація України» продовжуе активну діяльність у напрямку посилення гарантії реалізації конституційного права на захист, а також покращенням чинного законодавства України, зокрема, у напрямках правових засад організації та діяльності адвокатури, здійснення адвокатської діяльності в Україні, захисту прав правозахисників та удосконалення чинного законодавства, шо регламентує діяльність адвокатів, правозахисників та їх об'єднань.
 
Так, нещодавно, на засіданні Постійного Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, мною було ініційовано обговорення та розгляд питання щодо розслідування випадів тиску на адвоката. За результатами розгляду, Парламентська асамблея Ради Європи прийняла Резолюцію 2154 (2017), у якій, Асамблея закликала держави-члени оперативно, ефективно, повністю незалежно розслідувати всі звинувачення, погрози, залякування або насильства щодо адвокатів, в тому числі заяви про вбивства.
 
На сьогодняшній день icнує ряд ключових питань, які потребують законодавчого вдосконалення.
3 огляду на викладене, з метою захисту та забезпечения професійних прав та гарантий адвокатів, а також модернізації чинного законодавства України в цілому, пропонуємо консолідувати cвoї зусилля.
 
У зв'язку вищезазначеним звертаемось до Вас з проханням надати свої пропозиції з приводу змін до чинного законодавства України, зокрема, щодо удосконалення правових засад діяльності адвокатури, посилення гарантій адвокатської діяльності, удосконалення положень, які регламентують право на захист, удосконалення процесуального законодавства, а також, пропозиції щодо будь-яких інших проблемних питань, які на Вашу думку набувають актуальності в умовах сьогодення i які можливо вирішити шляхом удосконалення окремих законодавчих положень. Зазначені пропозиції просимо направлти до 11 червня 2017 року, шляхом направления листа на e-mail: radakharkov@gmail.com


3 повагою
Народний депутат України,
Голова Міжфракційного депутатського об’еднання «Адвокація України»,
Віце-Президент Парламентської асамблеї Ради ЄвропиГ.В. Логвинський
 
 

 

832