Висновок представника в ВКДКА Тарасової АМ на конференції адвокатів Харківської області 22.12.2016

Висновок представника в ВКДКА Тарасової АМ на конференції адвокатів Харківської області 22.12.2016

ВИСНОВОК
представника адвокатів Харківської області
в Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури
за період з 14 січня 2016 року по 22 грудня 2016 року


За звітний період з 14 січня 2016 року по 22 грудня 2016 року було призначено та проведено 12 засідань ВКДКА, в 9 з них я особисто приймала участь. Три засідання я була відсутня з причини перебування на стаціонарному лікуванні при проведенні оперативного втручання, післяопераційній санаторно-курортній реабілітації та необхідності проведення консультацій в медичних закладах за межами України.

Цього року в складі ВКДКА відбулись зміни . Як вам відомо за трагічних обставин було вбито заступника Голови ВКДКА Грабовського Юрія Леонідовича. Крім того, відбулись зміни і у складі від представників адвокатів міста Києва та Київської області. На засіданні ВКДКА, за особистою заявою, було складено повноваження секретаря Петренко Володимира Миколайовича та обрано секретарем ВКДКА представника від Чернігівської області Дроботущенко Тетяну Олександрівну.

Фінансування участі членів ВКДКА в засіданнях (проїзд, проживання та інше) проводиться за рахунок Рад адвокатів регіонів. Відповідно до мого особистого рішення, яке викликано заощадженням коштів адвокатів області для придбання приміщення Радою адвокатів Харківської області та КДКА Харківської області, як і в попередні звітні періоди всі витрати мною понесені одноособово за власний рахунок.

Нажаль, на день надання висновку я не маю можливості доповісти узагальнені статистичні та порівняльні дані, як в попередній період, з причин того, що секритаріат ВКДКА зводить статистичні дані на 15 січня кожного року, тобто тільки 15 січня 2016 року. Однак, мені надані дані щодо КДКА Харківської області.

Отже, за результатами проведення засідань ВКДКА за звітній період з 14 січня 2016 року по 22 грудня 2014 року, відповідно до вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» було:

- ВКДКА переглянуто 14 рішень, прийнятих за скаргами на рішення, дії/бездіяльність КДКА Харківської області
- ВКДКА винесено 10 рішень про залишення скарг без задоволення, а рішень КДКА без змін
- 2 рішення КДКА Харківської області скасовано та ухвалено нові рішення
- прийнято 2 рішення за скаргами на дії КДКА Харківської області

- рішень про направлення рішень на новий розгляд до КДКА Харківської області з зобов’язанням вчинити певні дії не направлено .


Як і в попередні звітні періоди статистика щодо результатів розгляду матеріалів та дисциплінарних справ, які надійшли з КДКА Харківської області свідчить про дуже високу якість роботи КДКА Харківської області, що дозволяє впевнено говорити про найкращі показники в Україні, при майже найвищому навантаженні.


Як представник адвокатів від Харківської області в ВКДКА я приймала участь в засіданнях ВКДКА: знайомилась з усіма матеріалами, поданими на розгляд комісії; брала участь перевірці матеріалів за дорученням Голови ВКДКА, розробці проектів рішень, була доповідачем по справам; вносила пропозиції щодо проектів рішень ВКДКА; висловлювала свою думку стосовно сутності питань; вносила пропозиції щодо проектів рішень ВКДКА; брала участь в голосуванні; здійснювала інші повноваження, передбачені законодавством України. Крім того, приймала участь в засіданнях КДКА Харківської області та Ради адвокатів Харківської області де доводила до відома членів адвокатського самоврядування інформацію щодо діяльності ВКДКА та практики, напрацьованої органом адвокатського самоврядування, відповідала на питання; приймала участь в семінарах, які проводились для адвокатів Харківської області; здійснювала особистий прийом з адвокатами Харківської області; приймала активну участь в семінарах та круглих столах в якості представника адвокатів Харківської області з питань законодавства України та розвитку сучасної адвокатури України, заходах Спідки адвокатів.

 


Представник адвокатів
Харківської області в ВКДКА А.М.Тарасова

834