03.06.2016 відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми реформування адвокатури України»

03.06.2016 відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми реформування адвокатури України»


 

 

 

 

Шановні колеги!


Завершив свою роботу круглий стіл «Актуальні проблеми реформування адвокатури України», який відбувся 3 червня 2016 року на базі Харківського-економіко правового університету у м. Харкові, за адресою м. Харків, пр-т Гагаріна, 187 

В процесі обговорення лунали тези про те, що внесення змін до законодавство про адвокатуру та безоплатну правову допомогу є важливими кроком судової реформи, адже посилення гарантій здійснення адвокатами своєї діяльності та забезпечення доступності безоплатної правової допомоги є основою реалізації принципу достпуності правосуддя та забезпечення права кожного на справедливий суд.

Обговорювалися питання впровадження виключного права адвокатів представляти інтереси особи у суді, та твердження про те, що доступ до правосуддя обмежений не буде. З впровадженням виключного права адвокатів представляти інтереси особи у суді, розшириться юридичний корпус завдяки людям, які працюють юрисконсультами. Це забезпечить можливість надання якісного, оперативного та доступного представництва в судах.

Виключне право адвокатів представляти інтереси особи у суді – обов’язковий елемент для зміни судової системи. Адвокатура отримала нове бачення розвитку адвокатури в Україні. 

1222