Представники Комітету Захисту передали Голові Київського районного суду офіційне звернення

Представники Комітету Захисту передали Голові Київського районного суду офіційне звернення

31 березня 2016 року представники Комітет Захисту - Мороз Сергій Вікторович та Загребельний Георгій Сергійович - під час особистого прийому передали Голові Київського районного суду міста Харкова Шаренко Світлані Леонідівні офіційне звернення Комітету з питань неприпустимості порушення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності.
Адже у Харківському регіоні адвокати не мають змоги незалежно і вільно здійснювати професійну діяльність у зв’язку із тиском і перешкодами з боку інших учасників процесу.
Закріплені у статті 5 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» гарантії щодо незалежності адвокатури від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб – не реалізовуються на практиці.

Зокрема, суди під час ухвалення дозволів на проведення обшуків у адвокатів та правоохоронні органи при виконанні вказаних ухвал формують негативну практику, що унеможливлює вільне здійснення професійної діяльності адвокатом та зводять нанівець саму реалізацію принципу незалежності адвокатури в Україні.

1679