21.01.2016 відбувся науково практичний семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів

21.01.2016 відбувся науково практичний семінар з підвищення кваліфікації для адвокатів

Шановні адвокати, помічники адвокатів, та стажисти адвокатів!


Рада адвокатів Харківської області провела черговий науково — практичний семінар з підвищення кваліфікації адвокатів, який відбувся 21 січня 2016 року у приміщенні Інституту підготовки кадрів для органів прокуратури України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за адресою м. Харків, вул. Пушкінська, 106.


Матеріали семінару за авторством адвоката Ірини Кузіної

конспект слухача (автор Ірина Кузіна)

Матеріали семінару за авторством  адвоката Олега Скребця

 

 


Організатор заходу
Рада адвокатів Харківської області
Дата та час проведення: 21 січня 2016 року, 16:00 – 18:00
Місце проведення: Інститут підготовки кадрів для органів прокуратури України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за адресою м. Харків, вул. Пушкінська, 106.
Дані щодо платності участі: Безоплатно


Теми та доповідачі на науково-праткичний семнір з підвищення кваліфікації адвокатів Харківської області

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ "ОПОДАТКУВАННЯ АДВОКАТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В 2016 РОЦІ"


Початок: 16-00, 21 січня 2016 р., вул. Пушкінська, 106 (м.Харків).

 

1. Нарахування та сплата податку з доходів фізичних осіб адвокатами, які здійснюють незалежну професійну діяльність (Олег Скребець).
2. Нарахування та сплата єдиного соціального внеску адвокатами, які здійснюють незалежну професійну діяльність (Олег Скребець).
3. Нарахування та сплата військового збору адвокатами, які здійснюють незалежну професійну діяльність (Олег Скребець).
4. Особливості оподаткування для адвокатів, які здійснюють незалежну професійну діяльність, податковий облік їх витрат (Олег Скребець).
5. Порівняння оподаткування адвокатів, які здійснюють незалежну професійну діяльність, у 2015 та 2016 роках (Олег Скребець).
6. Незалежна професійна діяльність адвоката, співвідношення з підприємницькою діяльністю. Можливість суміщення. Подвійний статус «адвокат-ФОП» (Олег Скребець, Ірина Кузіна).
7. Вибір адвокатом діяльності у формі незалежної професійної діяльності або зі створенням адвокатського бюро (адвокатського об’єднання) у 2016 році. Переваги та недоліки. Системи оподаткування. Витратна частина, податкове навантаження (Ірина Кузіна).
8. Реєстрація, оформлення діяльності адвокатських бюро та об’єднань у 2016 році.
9. Аналіз типових господарських операцій в адвокатському бюро та об’єднанні (оглядово). Отримання доходу від діяльності.
10. Податкова звітність у 2016 році, шляхи її подання (Ірина Кузіна).
11. Щодо бухгалтерського обліку та фінансової звітності адвокатських бюро та об’єднань. Відповідальність за порушення (Ірина Кузіна).
12. Особливості обліку та оподаткування у 2016 році для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу (Ірина Кузіна).
13. Запитання та відповіді.

3013