круглий стіл на тему: "Стан та перспективи реформування адвокатури в Україні"

круглий стіл на тему: "Стан та перспективи реформування адвокатури в Україні"

 

На круглому столі обговорюються такі питання:


1. Механізми реалізації реформування адвокатури України в рамках "Стратегії реформування судоустрою, судочинства і суміжних інститутів на 2015-2020 роки".


2. Визначення видів правової допомоги, яку можуть надавати тільки адвокати.


3. Підвищення вимог до здійснення адвокатської діяльності.


4. Удосконалення правового регулювання професійних прав і обов'язків адвокатів, гарантій здійснення адвокатської діяльності; впровадження системи страхування професійної цивільної відповідальності адвокатів.


5. Спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги через вдосконалення стандартів якості надання БПД і їх дотримання; забезпечення належного фінансування системи надання БПД.


6. Забезпечення балансу повноважень органів адвокатського самоврядування; джерела фінансування органів адвокатури.


У заході від НААУ приймали участь і надали пропозиції відомий Харківський адвокат, Голова ВКДКА Олександр Дроздов, та від Харківської області адвокат Старовойтова Марина, які в свою чергу підтримуючи ініціативи Харківських адвокатів, присутніх неодноразово на семінарах, на заходах з підвищення кваліфікації адвокатів висловлювали свої пропозиції щодо посилення позиції адвокатури в громадянському суспільстві в Україні . Також взяли активну участь на круглому столі: Голова Ради адвокатів Київської області Петро Бойко, Голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна, член РАУ Сергій Осика, Голова Комітету законотворчих ініціатив Ярослав Зейкан; Голова Комітету з питань безоплатної правової допомоги Черезов Ігор; Голова Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Тарас Ламах; член Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Соколовська Оксана.

1324