3 липня 2015р завершив свою роботу III з'їзд адвокатів України.

3 липня 2015р завершив свою роботу III з'їзд адвокатів України.

 3 липня 2015р завершив свою роботу III з'їзд адвокатів України.

Були прийняті важливі для розвитку системи адвокатури України рішення. З'їзд вітав народний депутат України Олег Купрієнко, який побажав адвокатам плідної роботи і визнання суспільства. Він також нагадав, що на II З'їзді адвокатів в. Одесі, був підтриманий проект змін до закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», який він з колегами зареєстрував як законопроект.

У цей день були відкликані, що було в компетенції З'їзду, з посад Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Валентин Загарія та його заступник Олег Макаров. Також була відкликана з займаної посади заступник Голови Ради адвокатів України Катерина Коваль. На ці посади було обрано: Головою Вищого кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури — Олександра Дроздова,

його заступникомЮрія Грабовського, заступником Голови Ради адвокатів України обрано Олексія Кухара. Вирішено важливе питання, а саме обрання члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів за квотою адвокатів України. На цю посаду обрано одного з найавторитетніших українських адвокатів Павла Луцюка.

 

Розглянуто ряд інших питань, а саме: щодо некоректних публічних висловлювань Андрія Вишневського у Верховному суді України 15 червня 2015 і направлення звернення до Президента Украiни, Прем'эра, Міністра юстиції з цього питання. В обговоренні цієї теми Петро Бойко, Голова Ради адвокатів Київської області, зазначив, що питання йде про адвоката, який за гроші грантів створює альтернативну державну структуру. Тому виходячи зі сказаного необхідно мінімізувати вплив Мін'юсту на адвокатів у сфері діяльності системи безоплатної правової допомоги, залишивши за ним лише контроль за витратами державних коштів, з повною передачею адміністрування системи надання цієї правової допомоги за рахунок держави адвокатурі.

Було вирішено ще багато інших питань, але загальний результат цього З'їзду в тому, що переважна більшість українських адвокатів націлені на конструктив та консолідацію.

фото матеріали http://zaholovok.com.ua/

1347