Відбулось спільне засідання Секції №1 та Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності

Відбулось спільне засідання Секції №1 та Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності

 28 травня 2015 року о 13-00 год. відбулось спільне засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області та Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності при Раді адвокатів Харківської області, за адресою м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд. 9 (Рада адвокатів Харківської області), яке урочисто відкрила Голова Ради адвокатів Харківської області Гайворонська В.В.

У засіданні взяли участь 18 осіб, серед яких адвокати та помічники адвокатів.
На спільному засіданні було обговорено низку актуальних питань щодо захисту прав і гарантій адвокатської діяльності, серед іншого:
1) питання стосовно дотримання гарантій адвокатської діяльності та випадків порушення прав адвокатів, що мають місце;
2) обговорено питання щодо розробки Пам'ятки для адвокатів на випадок перешкоджання правомірній професійній діяльності, та її змісту; стосовно робочої “тривожної” папки адвоката, «Чорного списку» порушників професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності;
3) питання щодо фіксування порушень прав адвокатів за участі представників Комітету та Ради адвокатів Харківської області при проведенні процесуальних дій, а також низку інших, не менш актуальних питань.
Запрошуємо усіх бажаючих активно долучатись до участі у засіданнях Секції № 1 та Комітету, а також до обговорення низки важливих для адвокатської спільноти питань, і висловлювати свої пропозиції з метою подальшого їх обговорення на наступних засіданнях.
Про дату наступного засідання Секції № 1 буде повідомлено додатково.

1312