26.05.15 відбулася зустріч (лекція) з професором Девідом Тарттером (США, Програма Фулорайта в Україні)

26.05.15 відбулася зустріч (лекція) з професором Девідом Тарттером (США, Програма Фулорайта в Україні)

Шановні керівники та члени органів адвокатського самоврядування, адвокати Центру з надання безоплатної правової допомоги, керівники адвокатських об'єднань, громадських організацій, адвокати!

26 травня 2015 в 14:00 в приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (м.Харків, пр. Московський, 75) - Далі Інститут, в рамках меморандуму про співпрацю з Радою адвокатів Харківської області, відбулася зустріч з професором Девідом Тарттером (США, Програма Фулорайта в Україні) в ході якої професор Девід Тарттер прочитав лекцію, яка складалася з показу відео епізодів: прибуття поліції на місце скоєння злочину, проведення попереднього огляду, бесіда з підозрюваною на місці, потім допит її в поліцейській дільниці, включаючи попередження про право зберігати мовчання (право Міранда), а згодом визнання її права на адвоката і припинення допиту.
У ході показу відео, професор Девід Тарттер робив зупинки і коментував те, що відбувається з точки зору захисника, розповідає з якими труднощами адвокат може зіткнутися в ході поліцейських процедур. У такому форматі висвітлюються і роз'яснюються суть 4-й і 5-й Поправок до Конституції США і як заходи захисту громадян здійснюються на ділі.
До участі у зустрічі з професором Девідом Тарттером були запрошены керівники та члени органів адвокатського самоврядування, Центру з надання безоплатної правової допомоги, керівники адвокатських об'єднань, громадських організацій, а також усі бажаючі взяти участь адвокати.

1327