14 квітня 2015 відбулося засідання Секції №1 з прав людини

14 квітня 2015 відбулося  засідання Секції №1 з прав людини

 Засідання Секції №1 з прав людини

14 квітня 2015 в конференц-залі офісу Адвокатського об'єднання "КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ", розташованому за адресою: місто Харків, проспект Московський, 96 - А, 7 під'їзд, офіс 188, під головуванням представника адвокатів Харківської області в Раді адвокатів України Олександра Дроздова відбулося чергове засідання Секції №1 з прав людини, конституційного права, кримінального права та процесу і підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області.

Під час засідання Секції були розглянуті та обговорені ряд проблемних питань:

Про залучення захисника для проведення окремих процесуальних дій відповідно до положень ст. 53 КПК України. Адвокатами Дмитром Прилипко та Іваном Невинним на засіданні запропонований власний варіант пропозицій щодо внесення змін до ст. 53 КПК України, який був розглянутий і прийнятий для подальшого інформування керівництва Ради адвокатів Харківської області та Національної асоціації адвокатів України.
Адвокатом Михайлом Гончаровим доведені до відома присутніх запропоновані ним зміни до чинної редакції Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд", у тому числі в частині забезпечення принципу гласності судового процесу, порядку порушення дисциплінарного провадження за скаргою юридичної особи на дії судді та надання адвокатом правової допомоги з цього питання, інше.
Обговорено запропоновані адвокатом Антоном Новаковим проекти змін до Кримінального процесуального кодексу України в частині реалізації прав потерпілих в ході кримінального провадження (спонукання сторони обвинувачення до скоєння процесуальних дій, визнання підозри обгрунтованим і зобов'язання повідомлення про підозру, питання доступу до правосуддя і т.д.).
За підсумками обговорення членами Секції одноголосно запропоновано Олександру Дроздову проінформувати про пропоновані зміни в чинне законодавство України керівників Ради адвокатів Харківської області та Національної асоціації адвокатів України.
Про дату і час проведення наступного засідання Секції буде повідомлено додатково.

1126