15 січня 2015 року відбулось чергове засідання Секції № 1

15 січня 2015 року відбулось чергове засідання Секції № 1

 15 січня 2015 року відбулось чергове засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області (Секція № 1)

15 січня 2015 року о 09:30 год. в конференц-залі офісу адвокатського об'єднання “КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ”, розташованому за адресою: місто Харків, проспект Московський, 96 - А, 7 під'їзд, офіс 188 відбулось під головуванням Представника адвокатів Харківської області в Раді адвокатів України О. Дроздова чергове засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області.
У засіданні взяли участь 12 осіб, серед яких адвокати, помічники та стажисти адвокатів.
На засіданні Секції № 1 було:
1) Обговорено останні зміни, внесені до Кримінального процесуального Кодексу України;
2) Розглянуто низку проблемних питань, що виникають під час кримінального провадження, а також обговорено відповідні пропозиції членів Секції № 1 щодо вдосконалення та внесення змін до кримінального процесуального законодавства України, серед іншого, з наступних питань:
стосовно встановлення у КПК порядку підтвердження повноважень слідчих-суддів, суддів, прокурорів у кримінальному провадженні;
щодо неприпустимості під час кримінального провадження розгляду питання самовідводу судді/суддів іншим суддею та розгляду питання про відвід одному, кільком або всім суддям, які здійснюють судове провадження колегіально іншим суддею суду відповідної інстанції;
стосовно регламентації прав адвоката- представника заявника;
щодо права на апеляційне оскарження рішень про застосування, зміну та скасування запобіжних заходів прийнятих судом під час судового провадження у першій інстанції;
стосовно встановлення права захисника клопотати про проведення процесуальних дій перед слідчим-суддею, судом, прокурором, слідчим та визначення механізму його реалізації.
ураховуючи дослідження досвіду Європейських країн, запропоновано запровадження в законодавство про судоустрій та статус суддів наявність стажу адвокатської діяльності не менше 5 років, як обов'язкової умови набуття особою статусу судді.
Найближчим часом будуть підготовлені проекти змін до відповідних законодавчих актів та спрямовані до Ради адвокатів Харківської області для розгляду на черговому засіданні.
3) Прийнято рішення про проведення 12 лютого 2015 року о 09.30 год. чергового засідання Секції № 1 в конференц-залі офісу адвокатського об'єднання “КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ”, розташованому за адресою: місто Харків, проспект Московський, 96 - А,7 під'їзд, офіс 188.

На засіданні Секції № 1 відбудеться:
1) аналіз та обговорення останніх змін, внесених до Кримінального процесуального кодексу України;
2) альтернативні шляхи оскарження дій суб'єктів досудового розслідування (цивільно-правові, адміністративно-правові тощо)
3) Інші питання.


Запрошуємо усіх бажаючих долучатись до участі у засіданнях Секції № 1 та до обговорення низки важливих для адвокатської спільноти питань, а також висловлювати свої пропозиції з метою подальшого їх обговорення на засіданнях Секції № 1.

927