Допомога АТО

Допомога АТО

ЗАВАНТАЖИТИ БУКЛЕТ

З

 АДВОКАТСЬКА БЕЗКОШТОВНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ВОЇНАМ АТО, ЇХ СІМ’ЯМ, ТА БЛИЗЬКИМ

  Враховуючи складність ситуації в державі, активну громадянську позицію адвокатури Харківщини, та неможливість стояти осторонь, Радою адвокатів Харківської області, було прийнято рішення про організацію безкоштовного юридичного обслуговування воїнів АТО (особам що прирівняні до них), їх родичів та близьких, а також біженцям та переміщеним особам. Наведений перелік осіб, не є вичерпним, та залежить від конкретних випадків, що потребують надання кваліфікованої фахової допомоги.
    Днями, під головуванням Голови Ради адвокатів: Гайворонської В.М., пройшло засідання робочої групи з надання такої допомоги. Прийнято рішення, що адвокати будуть надавати первинну безоплатну консультацію з правових питань, що стосуються вищезгаданих осіб. Подальше юридичне супроводження здійснюється як на безоплатній, так і на платній основі, в залежності від суті звернення, з урахуванням конкретних обставин справи. Адвокати використовують всі можливості для мінімізації витрат осіб, що звернулись, а також застосовують волонтерські джерела фінансування, при наявності таких можливостей.
    Було прийнято рішення, про необхідність розмежування звернень громадян, за їх належністю до областей права, та "тематикою", зі встановленням конкретних адвокатів-фахівців, що будуть здійснювати "профільну" юридичну допомогу. Так, нашими колегами, були прийняті на себе, зобов’язання з таких юридичних напрямків:

 За для організації "гарячої" телефонної лінії буде використано тел. Ради адвокатів: 734-93-20

, Дзвінкі будуть прийматись, черговими секретарями Ради, та фіксуватись у журналі та розподілятись між адвокатами, відповідно до профільного напрямку.

 

    Крім цього, Корнєвою О.С., за для розповсюдження інформації про надавані послуги, а також за для надання письмових пояснень та консультацій, було запропоновано використовувати інтернет ресурси. Пропозиція була підтримана, спільнотою, та адвокат Кривуц О.Ю., запропонував використання створеної ним сторінки на Facebook, з відповідною «цільовою» аудиторією, за адресою: https://www.facebook.com/TSO.Kh. Права адміністратора сторінки будуть надані зацікавленим колегам з членів ініціативної групи, де вони зможуть робити відповідні публікації з правових питань. Крім того, було запропоновано, та визнано за доцільне використання моб. телефону цієї сторінки: 096-734-93-20. 

    Окрім зазначених дій, на запрошення командування 92-ї ОМБ, що базується поблизу Харкова, були проведені попередні що до доцільності організації надання на постійній основі юридичної допомоги в м. Чугуїв, де мешкає з сім’ями більшість військовослужбовців цього військового формування, що безпосередньо приймає участь в бойових, та захисті нашого мирного життя. Організацію такої допомоги взяла на себе Гайворонська В.М.

   Взаємодія з військовими, буде здійснюватись, у т.ч. через юриста бригади – Васильківського Олександра Тимофійовича (066-165-63-65).
      Враховуючи можливий об’єм поставлених до вирішення питань, пропонуємо, та запрошуємо всіх небайдужих до долі країни та її захисників адвокатів, приєднуватись до ініціативної групи. Порадами, та особистою участю допомогти у розпочатій роботі.
З будь-якими пропозиціями, можна звертатись до координатора, адвоката Кривуца О.Ю. (050-970-91-60), до членів ініціативної групи, та особисто до керівника – Гайворонської В.В.

Слава УкраїніАдвокатура і армія – єдині!

6107