23 жовтня 2014 відбувся науково практичний семінар «Адвокат і адвокатура: гарантії та відповідальність»

23 жовтня 2014 відбувся науково практичний семінар «Адвокат і адвокатура: гарантії та відповідальність»

 ПРОГРАМА
Семінару «Адвокат і адвокатура: гарантії та відповідальність»


Організатори заходу: Рада адвокатів Харківської області, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України»


Дата та час проведення: 23 жовтня 2014, 16:00 – 18:00
Місце проведення: Актова зала Академії управління при Президентові України
Тема: Адвокат і адвокатура: гарантії та відповідальність
Запланована кількість учасників: 250
Дані щодо платності участі: Безплатно


Відсоток, участі адвокатів на безкоштовній основі: 100 відсотків
Методика та НТЗ що застосовується: послідовне викладення матеріалу доповідачами, з обговоренням проблемних питань. Представлення та показ презентацій. Під час заходу будуть застосовуватись роздруковані матеріали та презентації доповідачів в PowerPoint.
15:30 – 16:00
Реєстрація.
16:00 – 16:30
Експерт Хряпинська С.С.
Тема доповіді: Підстави та порядок складання протоколів про адміністративне правопорушення, передбачені ст.212-3 КУпАП (неправомірна відмова про надання інформації на адвокатський запит)
16:30 – 16:40
Запитання та дискусія
16:40 – 17:10
Експерт Шевердін М.М.
Тема доповіді: Дисциплінарна відповідальність адвоката – один з елементів статусу адвоката як спеціаліста в галузі права
17:10 – 17:20
Запитання та дискусія
17:20 – 17:50

Доповідачі:
1) Хряпинська Світлана Степанівна, член Ради адвокатів Харківської області. Загальний стаж роботи 37 років. З 1976 по 1982р. працювала в Харківському юридичному інституті ім. Ф.Е. Дзержинського. В 1982 році була розподілена в Харківську обласну колегію адвокатів. З серпня 1982 року по лютий 1983 — стажист адвоката. З лютого 1983 року займається адвокатською діяльністю, член Харківської обласної колегії адвокатів. На даний час завідуюча АТ «Юридична консультація Московського району м. Харкова». Спеціалізується в області сімейного та цивільного законодавства, має досвід роботи в галузі господарського, адміністративного та кримінального права. Приймала участь у резонансних справах. Має виправдовувальні вироки. Неодноразово нагороджувалася Грамотами Харківської обласної ради, Подяками Харківського міського голови, Почесними грамотами Харківської обласної колегії адвокатів та нагороджувалася Дипломом Спілки адвокатів України в номінації "За кращий захист".
2) Шевердін Максим Михайлович, к.ю.н., член дисциплінарної палати КДКА Харківської області, член Асоціації правників України. Практикує право з 2002 року. З 2004 року займається адвокатською діяльністю. У квітні 2011 року увійшов до складу партнерів ЮФ «Кібенко, Оніка і партнери». Спеціалізація - захист у кримінальних справах, судова практика (цивільний, адміністративний, господарський процес). Є доцентом національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Активно брав участь в роботі адвокатської спільноти Харківщини, входив до складу організаторів та доповідачів заходів, що проводилися Асоціацією правників України: ІІ Східноукраїнський юридичний форум, Круглий стіл "Розвиток медичного права в Україні: колізійні питання сурогатного материнства" , ІІІ Західноукраїнський юридичний форум, Спільний Круглий стіл Комітету з цивільного, сімейного та спадкового права та Відділення АПУ в Харківській області «Актуальні питання цивільного права: особливості правового регулювання спадщини та судова практика визнання батьківства», III Східноукраїнський юридичний форум, тощо. Є автором наукових праць.

 

2042