07 серпня 2014 року відбулось чергове засідання Секції № 1

07 серпня 2014 року відбулось чергове засідання Секції № 1

 07 серпня 2014 року відбулось чергове засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області


07 серпня 2014 року у конференц-залі офісу адвокатського об'єднання “КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ” за адресою: м. Харків, пр. Московський, 96-А, оф.188 відбулось чергове засідання Секції № 1 з прав людини, конституційного права, кримінального права і процесу та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області.

У засіданні взяли участь 10 осіб, серед яких адвокати, помічники та стажисти адвокатів.


Під час засідання Секції:

1. Було обговорено пропозиції, коментарі та зауваження членів Секції № 1 згідно орієнтовного переліку питань, наданих Місією експертів Ради Європи (в рамках Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні») з метою оцінки КПК України (2012 року) за період його застосування, а саме питань, пов’язаних з Єдиним реєстром досудових розслідувань, таких як проблемні питання, що виникають у зв'язку з внесенням даних у ЄРДР, питання про оптимальність часових рамок для внесення заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення у ЄРДР, щодо можливості отримання інформації з ЄРДР, а також розроблено алгоритм дій з висвітленого питання.


2. Було розглянуто низку проблемних питань, що виникають під час взаємодії адвокатів з підрозділами Міністерства Юстиції України (зокрема, державна реєстраційна служба, відділи РАЦС тощо), за результатами якого було одноголосно прийнято рішення про підготовку на наступне засідання Секції № 1 орієнтовного переліку питань, задля організації та проведення в подальшому спільної наради щодо порядку взаємодії підрозділів Міністерства Юстиції України та адвокатів.


3. Прийнято рішення про проведення чергового засідання Секції № 1 28 серпня 2014 року о 09.30 год., в конференц-залі офісу адвокатського об'єднання “КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ”, розташованому за адресою: місто Харків, проспект Московський, 96 - А, 7 під'їзд, офіс 188.


На засіданні відбудеться:

1) Аналіз та обговорення пропозицій, зауважень та коментарів щодо орієнтовного переліку питань, наданих Місією експертів Ради Європи (в рамках Проекту Ради Європи «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні») з метою оцінки КПК України (2012 року) за період його застосування, а саме: питань, пов'язаних із затриманням та доступом до правової допомоги (зокрема, правильність фіксування фактичного моменту затримання, вчасне і відповідне інформування затриманих про їх права, зокрема про право на доступ до адвоката; вчасне повідомлення про затримання центрів безоплатної правової допомоги та родичів; тощо)


2) Аналіз та обговорення орієнтовного переліку проблемних питань з метою організації та проведення в подальшому спільної наради щодо порядку взаємодії підрозділів Міністерства Юстиції України та адвокатів.


Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до обговорення цих важливих для адвокатської спільноти питань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

746