26-27 квітня 2014 року в м. Одеса пройшов позачерговий З’їзд адвокатів України.

26-27 квітня 2014 року в м. Одеса пройшов позачерговий З’їзд адвокатів України.

 26-27 квітня 2014 року в м. Одеса пройшов позачерговий З’їзд адвокатів України.


На позачерговий З’їзд адвокатів України прибуло 286 делегатів. Розпочавши роботу З’їзду, Ізовітова Л.П. виступила з вітальною промовою, та запросила заступника оголосити витальный лист, за нею виступила Коваль К.П., з вітальним листом в.о. Президента України. З привітанням виступив голова СЮУ Євдокимов В.О. Делегати виконали Державний Гімн України.
На порядку денному позачергового З’їзду адвокатів України, стояли питання про обрання за квотою З’їзду адвокатів трьох членів Вищої ради юстиції України, доповідь голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової, доповідь в.о. голови ВКДКА Олега Беляєва, доповідь голови ВРКА Ольги Дмитрієвої та обговорення питання про зміни до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» і інші питання, що стосуються адвокатської діяльності.
Від Харкова делегатами на позачерговий З’їзд адвокатів України прибули 14 осіб, а саме: Ізовітова Л.П., Гайворонська В.В., Глухачева Л.Я., Гунченко О.В., Дроздов О.М., Корнева О.С., Кузьмін Д.В., Мазницький, Маслова О.Г., Мороз С.В, Савченко Т.М., Скребець О.М., Стєбєлєв А.М., Шевердін М.М. На жаль, не прибули Шкребец Є.Ф., Мелконян Л.Г., Величко Л.Ю.
Першим питанням після відкриття З’їзду постало питання про обрання головуючого на З’їзді, більшістю голосів був обраний Олег Купрієнко. Були численні спроби зірвати роботу З’їзду адвокатів України. На З’їзді було обрано трьох членів Вищої ради юстиції України. На посади членів Вищої ради юстиції України обрано адвокатів Олексія Резнікова та Павла Гречківського, а також суддю господарського суду м. Києва Сергія Балаца.
Також були розглянуті питання, що стосуються діяльності проекту змін у Закон України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність». Делегат від Харкова Дроздов О.М. надав проект змін до Закону Про адвокатуру і адвокатську діяльність» та інші Закони, які були прийняті за основу. Дуже приємно, що пропозиції подані від Харківської делегації, лягли в основу прийняття рішення З’їздом адвокатів України, про внесення змін до діючого Закону.
Валентин Гвоздій доповів про проекти змін до положення про Раду адвокатів України, ВКДКА.
Делегатами З’їзду було прийнято рішення змінити склад та кількість Вищої ревізійної комісії адвокатури України з 9 до 15 осіб.
Всі питання порядку денного було проголосовано та затведжено.

2086