6 лютого 2014 р відбулося чергове засідання Секції №1

6 лютого 2014 р відбулося чергове засідання Секції №1

 6 лютого 2014 року відбулося чергове засідання Секції з прав людини, конституційного права, кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області

 

У конференц -залі офісу ПП «АСАД Юридична компанія» 6 лютого 2014 року відбулося чергове засідання Секції з прав людини, конституційного права, кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області (далі - Секція ) . У засіданні взяли участь 16 осіб, серед яких адвокати і помічники адвокатів.

На засіданні Секції розглянуто низку організаційних питань, за результатами яких:
1. Доведено до відома присутніх інформацію про підготовку проекту листа на адресу Ради адвокатів Харківської області та Національної асоціації адвокатів України з пропозиціями про внесення змін до Конституції України в частині закріплення положень про інститут адвокатури та до Кримінального кодексу України щодо закріплення поняття « адвокат» як суб'єкта, в щодо якої можуть бути вчинені протиправні дії, пов'язані з його професійною діяльністю.
2. Доведено до відома присутніх результати узагальнення інтерактивного обговорення пропозицій про внесення змін до чинного КПК України, яке проводилося в соціальній мережі « Фейсбук».

Крім того, визначено перелік питань, які будуть винесені на наступне засідання Секції.
Серед них:
а) критерії прийнятності при подачі заяв до Європейського суду з прав людини у кримінальному провадженні;
б) розгляд пропозицій робочої групи адвокатів - учасників Секції про внесення змін до законодавства України у зв'язку з введенням інституту ювенальної юстиції;
в) узагальнення практики відмови судами апеляційної інстанції у перегляді ухвал слідчих суддів (особливо в частині невнесення відомостей про скоєне правопорушення до ЄРДР) та розгляд можливості підготовки конституційного звернення до Конституційного Суду України щодо визнання неконституційними окремих норм КПК України.

Прийнято рішення про проведення наступного засідання Секції 13 березня 2014 року о 9.00, в конференц-залі офісу ПП « АСАД Юридична компанія», розташованому за адресою: місто Харків , проспект Московський, 96 - а, 7 під'їзд, офіс 188.

1015