23.01.2014 відбулося засідання Секції №2

23.01.2014 відбулося засідання Секції №2

 

23.01.2014р. відбулося чергове засідання секції №2 "З організації діяльності адвокатських об'єднань та адвокатської етики"

23 січня 2014р. о 16-00 відбулося чергове засідання секції "З організації діяльності адвокатських об'єднань та адвокатської етики" (далі Секція №2) за адресою: м. Харків, Полтавський шлях, 9.
Участь у засіданні взяли 6 адвокатів, серед яких були як представники адвокатських об’єднань, так і адвокати, які здійснюють свою діяльність індивідуально: Величко Р.С., Фесенко С.В., Подлєснова Л.П., Олійник О.А., Завсєголов В.Г. Засідання провів заступник голови Секції №2 Савченко Т.М.
На засіданні було розглянуто ряд проблемних питань за тематикою Секції. Також не залишилися осторонь від уваги учасників засідання і актуальні питання, пов’язані з введенням в дію Закону України № 721-VII від 16.01.2014р. «Про внесення змін в Закон України «Про судоустрій та статус суддів» та процесуальні закони про додаткові заходи щодо захисту безпеки громадян»
Всі присутні досить критично висловились щодо більшості прийнятих змін, в першу чергу до Кримінального кодексу України, Кримінально-процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час обговорення зазначених питань, учасники засідання звернули увагу на істотні протиріччя багатьох прийнятих норм статтям Конституції України, міжнародним документам з прав людини, на відсутність правового механізму реалізації частини прийнятих правових новел у діючому законодавстві України.
Також були висловлені думки щодо необхідності подальшого удосконалення прийнятих норм законів як з боку їх правової структури, так і з боку механізму їх реалізації.
Слід відзначити, що засідання Секції №2 пройшло конструктивно та плідно, обмін думками був цікавий та корисний.
Наприкінці засідання заступником голови Секції №2 Савченком Т.М. було висловлено побажання до присутніх та до всіх адвокатів, зацікавлених у плідній та якісній роботі Секції, приймати більш активну участь у пошуку та формулюванні нагальних питань за тематикою роботи Секції, заздалегідь розміщувати їх на сайті Ради адвокатів Харківської області, щоб керівники Секції та запрошені особи мали можливість підготувати повні та ґрунтовні відповіді на питання, які наразі цікавлять адвокатську спільноту м.Харкова та Харківської області.


З повагою,
Член Ради адвокатів Харківської області
Т.М.Савченко

 

969