07.09.2013 відбулося друге засідання Секції №1 з прав людини, конституційного права, кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів

07.09.2013 відбулося друге засідання Секції №1 з прав людини, конституційного права, кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів

 У конференц - залі офісу ПП «АСАД Юридична компанія» 7 листопада 2013 року відбулося чергове засідання Секції з прав людини, конституційного права, кримінального права та підвищення кваліфікації адвокатів при Раді адвокатів Харківської області ( далі - Секція №1 ). У засіданні взяло участь 9 адвокатів.


На засіданні Секції розглянуто низку організаційних питань, за результатами яких:


1. Доведено до відома присутніх зміст Положення про Секцію, яке затверджено на засіданні членів Ради адвокатів Харківської області.
2 . За результатами розгляду питання про забезпечення захисту прав адвоката прийнято рішення про письмове звернення на адресу керівництва органів адвокатського самоврядування регіону з пропозицією ініціювання нормативного закріплення права адвоката на невідкладний прийом прокурором регіону (обласного рівня) з питання порушення професійних прав адвоката.
Крім того, визначено перелік питань, які будуть винесені на наступне засідання Секції. Серед них:
а) проблемні аспекти використання ордерів та їх копій в одному провадженні за необхідності підготовки кількох адвокатських запитів;
б) пропозиції про закріплення в Конституції України положень про інститут адвокатури;
в ) проблеми практики з питань затвердження угод про визнання вини (членам Секції доручено підготувати відповідні пропозиції з даного питання)
г) пропозиції про внесення змін в кримінальне процесуальне законодавство України в частині встановлення конкретних термінів обмеження свободи особи до прийняття рішення слідчим суддею про доцільність подальшого обмеження (доручено адвокату Шкоді А.І. підготувати текст пропозицій для їх обговорення та затвердження на наступному засіданні).


Прийнято рішення про проведення наступного засідання Секції 5 грудня 2013 року о 9.00, в конференц -залі офісу ПП « АСАД Юридична компанія», розташованому за адресою: місто Харків , проспект Московський , 96- а , 7 під'їзд , офіс 188 .

 

 

1050