Адвокати, включені до Реєстру адвокатів з надання БПД, мають в 10-денний термін внести відомості до ЄРАУ

Адвокати, включені до Реєстру адвокатів з надання БПД, мають в 10-денний термін внести відомості до ЄРАУ

На офіційному сайті Національної асоціації адвокатів України оприлюднено рішення Ради адвокатів України № 124 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України», яке передбачає відображення в ЄРАУ відомостей щодо адвокатів, включених до Реєстру адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Рада адвокатів України встановила 10-денний строк для внесення таких відомостей до ЄРАУ.

Протягом цього часу адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, мають подати заяву із повідомленням про включення до Реєстру адвокатів до Ради адвокатів регіону за адресою робочого місця або до Ради адвокатів України. Також це можна зробити через Особистий кабінет адвоката в ЄРАУ.

Нагадаємо, відповідні зміни до Порядку ведення ЄРАУ ухвалила Рада адвокатів України на засіданні 4 листопада 2022 року з метою забезпечення прав адвокатів та гарантій їх діяльності.

Згідно із рішенням Ради адвокатів України № 124 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України», передбачається відображення в ЄРАУ відомостей щодо адвокатів, включених до Реєстру адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відомості мають бути внесені до 10 січня 2023 року.

Інформацію можна подати двома способами:

1. Через Особистий кабінет адвоката.

- потрібно зайти в свій обліковий запис адвоката в Особистому кабінеті на сайті НААУ,

- в розділі «Редагування профілю» обрати відмітку про надання БПД,

- зберегти зміни.

2. До Ради адвокатів регіону за адресою робочого місця або до Ради адвокатів України.

- потрібно написати заяву (форма довільна) із зазначенням відомостей про перебування у Реєстрі адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та/або укладення контракту.

-якщо адвокат уклав контракт про надання БВПД, то він у заяві повідомляє лише його реквізити (сам контракт подавати не потрібно). У випадку закінчення строку дії контракту, про який адвокат повідомляв раніше, і укладення нового контракту, адвокат подає уточнені відомості про це.

-заява може бути подана особисто, поштою або в порядку електронного документообігу з накладенням електронного підпису.

1409