20 квітня день вдячності волонтерам

20 квітня день вдячності волонтерам

Рада адвокатів Харківської області висловлює слова поваги, вдячності та пошани адвокатам волонтерам!

20 квітня, у всьому світі відзначається День вдячності волонтерам.

Слів замало, щоб описати всю важливість роботи цих людей та вдячність їм.

Часто ризикуючи своїм життям, відкинувши власні проблеми та потреби, втративши своє та своїх - вони допомагають іншим.Світова громадськість відзначає сьогодні Міжнародний день волонтерів (Міжнародний день добровольців задля економічного та соціального розвитку)

Міжнародний день волонтерів був проголошений рішенням 40 сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ​​ролі добровольчих та інших організацій у соціальному та економічному розвитку суспільства.

Волонтер – у перекладі з англійської означає добровільний помічник. Це люди, які абсолютно безоплатно працюють у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах та будинках для людей похилого віку. Вони доглядають хворих і допомагають старшим забиратися по господарству.

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році, під Страсбургом, було здійснено перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, в рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найзапекліших боїв між німецькими та французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія, і рух поширився світом.

1987 року у світі налічувалося 80 мільйонів волонтерів, на початок XXI століття. – понад 100 мільйонів.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 рік – Революція Гідності, війна на сході нашої країни, тисячі поранених, мільйони біженців, відсутність налагодженої інфраструктури в армії – все це лягло на плечі українських волонтерів. Саме волонтери першими добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші та везли на передову.

Саме завдяки українським волонтерам – їхній небайдужості, порядності, активній громадській позиції та фанатичній відданості справі Україна вистояла і зберегла незалежність.

1398