Вітання з нагоди 7-річчя НААУ!

Вітання з нагоди 7-річчя НААУ!

Рада адвокатів Харківської області вітає в цей знаменний день адвокатів Харківщини України та Голову Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідію Ізовітову!

Річниця у 7 років, це знакова подією для усієї адвокатської спільноти нашої країни.

Створення сім років тому єдиної професійної організації - Національної асоціації адвокатів України та прийняття Закону, стало важливим кроком на шляху наближення України до європейських демократичних стандартів та утвердження конституційного принципу надання кожному громадянину кваліфікованої, професійної допомоги, а також перетворення адвокатури на ефективний інститут захисту прав, свобод та інтересів громадян.

Висловлюємо слова щирої подяки Голові Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідіюї Ізовітовій, за її неоціненний вклад для становлення української адвокатури та забезпечення її самоврядності, як незалежної та такої, що постійно розвивається у європейському векторі професії та організації.

Шановні адвокати! Бажаємо Вам здобутків, наснаги та ефективної роботи на шляху розбудови України як правової та демократичної держави. Нехай Ваша праця буде потрібною і корисною, а успіхи вагомими і переконливими.

Здоров’я, енергії у професійній діяльності, особистого щастя, добробуту та сімейного благополуччя.

 До 7-ї річниці від дня заснування Національної асоціації адвокатів України підприємство «Укрпошта» випустило оригінальну поштову марку, яка присвячена дев’яти адвокатам-державникам.

Про це під час засідання Ради адвокатів України, яке проходить 15 листопада у Києві, повідомила керівник Центру досліджень адвокатури і права проекту «Історія адвокатури України» Ірина Василик.

На марці зображені: три українські Президенти – Євген Петрушевич, Андрій Левицький, Степан Витвицький, чотири Прем’єр-Міністри – Кость Левицький, Сидір Голубович, Степан Баран, Микола Василенко, а також Голова української фракції в Держдумі Росії Ілля Шраг та Голова Союзу українських адвокатів Степан Федак.

«Це люди, якими ми маємо пишатися. Ці прізвища мають знати кожен студент-юрист і кожен студент-адвокат та передавати їх своїм дітям і онукам, тому що інститут української адвокатури має серйозну історію і традиції, адже перша згадка про адвокатів датована аж 1386 роком», - підкреслила Ірина Василик.

Також до 7-ї річниці заснування Національна асоціація адвокатів України презентувала нову книгу під назвою «Стислий спосіб розповісти про себе». Це альбом візитівок і реклами адвокатів з архівних фондів України та української преси з кінця 19 століття до Другої Світової війни.

«Ця книга – ноу-хау в історії НААУ. Вона є нашим обличчям. Це презентація української адвокатури, її найкращого піку розвитку, без перебільшення, її «золотого віку». І цією книгою ми започатковуємо серію примірників з ілюстрованої історії української адвокатури, яку плануємо випустити найближчим часом», - повідомила Ірина Василик.

2233