23 квітня 2013 відбувся науково-практичний семінар

23 квітня 2013 відбувся науково-практичний семінар
 23 квітня 2013 на базі Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. Н.С. Бокаріуса для членів Ради адвокатів Харківської області відбувся науково-практичний семінар на тему: «Проблеми призначення та проведення судових експертиз на сучасному етапі експертного забезпечення правосуддя».

 

Ведучій семінара вступним словом охарактеризував: задачі інституту, привів статистичні дані про кількість експертиз, які виконуються співробвтниками інституту, а це близько 15,000 — 20,000 експертиз на рік. 
Доповідачі семінару підготували цікавий та корисний матеріал, цьльовою аудиторією якого були присутні, запрошені на захід, адвокати Харківської області. Були розставлені акценти на належній якості підготовки матеріалів до проведення експертизи, Існуючій нормативно — правовій базі, яка регулює проведення судових єкспертиз, постановки питаннь до експертиз. Наочно  були представлені прибори, якими користуються експерти для визначення тих чи інших питаннь при проведенні експертизи.

 

 
Доповідачами семінару були в повній мірі розкриті наступні теми:
  • «Судова будівельно-технічна та земельно-технічна експертизи: призначення і проведення з урахуванням змін у процесуальному та організаційно-методичному забезпеченні». Доповідач: завідувач лабораторією судових будівельно-технічних досліджень Каплін Роман Борисович.
  • «Призначення і проведення судової автотехнічної експертизи. Нові методи дослідження ». Доповідач: завідувач сектору досліджень обставин ДТП Свідерський Олександр Олександрович.
  • «Судова експертиза в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності: основні завдання та питання, які вирішуються в ході її виконання». Доповідач: старший судовий експерт Решетнікова Наталія Альбертівна.
  • «Комплексні пожежно-технічні та електротехнічні дослідження. Науково-практичні рекомендації ». Доповідачі: старший науковий співробітник горобини Ігор Миколайович, судовий експерт Дмитрієв Валерій Олександрович.
  • «Деякі особливості застосування спеціальних знань у галузі пожежної безпеки при виконанні судових експертиз». Доповідач: судовий експерт Афанасьєв Леонід Валентинович.
  • «Інформаційне повідомлення про можливості проведення в ХНДІСЕ судової інженерно-екологічної експертизи». Доповідач: завідувач лабораторією судових інженерно-транспортних, пожежно, електротехнічних досліджень і досліджень в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності Сабадаш Володимир Вікторович.


 

 

 

 

2478