01.03.2019 відбувся круглий стіл на тему: "Розвиток системи надання допомоги постраждалим від насильства"

01.03.2019 відбувся круглий стіл на тему: "Розвиток системи надання допомоги постраждалим від насильства"

Голова Ради адвокатів Харківської області прийняла участь у заході "Розвиток системи надання допомоги постраждалим від насильства"

Під таким гаслом у перший день весни пройшов круглий стіл на базі щойно відкритого Денного центру соціально-психологічної реабілітації "Розірви коло".
Завдяки ініціативі віце-мера Харкова Світлани Олександрівни Горбунової-Рубан та за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні місто вдруге отримало можливість реалізувати норму Закону України щодо запобігання та протидії домашньому насильству в частині надання комплексної допомоги жертвам насильства та терміново поселення (у позаминулому році в місті був відкритий та функціонує шелтер для потерпілих від домашнього насильства).


У ході заходу працівниками поліції презентовано пілотний проект під умовною назвою "ПОЛІНА" щодо створення поліцейських мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства, який планується ввести в дію в місті Харкові у березні поточного року.
Попереду ще багато роботи, але вже налагоджено відповідну взаємодію мобільних груп та Денного центру, на базі якого працівниками поліції також планується проводити консультативну роботу щодо надання правоохоронних послуг.

1406