27 вересня 2013 року у м. Львові відбулося чергове виїзне розширене засідання Ради адвокатів України

27 вересня 2013 року у м. Львові відбулося чергове виїзне розширене засідання Ради адвокатів України

Голова Ради адвокатів Харківської області Гайворонська Вікторія Валентинівна прийняла участь у виїзному розширеному засіданні Ради адвокатів України, яке відбулося 27 вересня 2013р у м. Львові у конференц залі "Дністер Прем'єр Готель"


В засіданні прийняли участь члени Ради адвокатів України, голови рад адвокатів регіонів, голови кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, члени Вищої ревізійної комісії адвокатів. 

Засідання провела голова Національної асоціації адвокатів України, Ради Адвокатів України – Ізовітова Лідія Павлівна.

Радою адвокатів України були прийняті зміни та доповнення до таких важливих документів як Порядок підвищення кваліфікації адвокатами України, Положення про організацію та порядок проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, Порядку допуску до складання кваліфікаційного іспиту, Порядку складання кваліфікаційного іспиту та Методики оцінювання результатів кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні, Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України. 
Відтепер єдиний розмір внеску по всій Україні за стажування скасовано і повноваження щодо встановлення конкретного розміру такого внеску в кожному регіоні передано радам адвокатів регіонів. Відтепер ради адвокатів регіонів самостійно визначатимуть фінансові умови проходження стажування, в тому числі розмір такого внеску та підстави для звільнення від його сплати.  
Також були прийняті та затверджені нові документи такі як Порядок обробки персональних даних та знеособлення персональних даних адвокатів та скаржників у рішеннях органів адвокатського самоврядування та Меморандум про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги. 
Радою адвокатів України було затверджено тимчасовий опис заохочувальних відзнак та нагород Національної асоціації адвокатів України, обмежена кількість яких буде вручена до першої річниці створення асоціації. Визначено, що далі буде оголошено конкурс на виготовлення нагород та відзнак для Національної асоціації адвокатів України з використанням офіційної символіки НААУ.

Крім цього, було затверджено положення про Раду адвокатів Чернігівської області та положення про кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Чернігівської області, затверджено внесення змін до положення про кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Херсонської області в зв’язку зі зміною її місцезнаходження. 
В цілому ряді регіонів у зв’язку з різними потребами органів адвокатського самоврядування було скликано конференції адвокатів регіонів, а в деяких визначено порядок висування делегатів та квоту представництва на конференції, скликані радами адвокатів регіонів.

Важливо зазначити, що на засіданні Ради адвокатів України було створено Комітет захисту соціальних прав адвокатів під головуванням Павлишина Б.Я., Комітету законотворчих ініціатив з питань адвокатської діяльності, головою якого обрано Вишневського А.В. та Комітету по міжнародним відносинам на чолі з Костіним А.Є. 
Рада адвокатів України висловлює щиру подяку колегам львів’янам, Раді адвокатів Львівської області та особисто голові РА Львівської області пану Богдану Павлишину за високий рівень організації заходів Ради адвокатів України, що відбулись у м. Львів.

Найближчим часом секретаріат Ради адвокатів України розмістить прийняті рішення та затверджені документи на офіційному сайті Національної Асоціації адвокатів України. 
 
1919